USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Окупанти посилили штурми на півдні України, щоб здобути чергові "перемоги" до свят, – Плетенчук

Здебільшого вороги штурмують Херсонський напрямок
Кринки на Херсонщині
Село Кринки на Херсонщині
Джерело: відкриті джерела

На півдні України російські військові активізували штурми – зачасту атакують в районі Роботиного Запорізької області, Кринок та острова Нестрига на Херсонщині. Про це в ефірі марафону повідомив начальник Обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук.

Речник говорить, що загалом на південному напрямку ситуація відносно стабільна, але напередодні, українські воїни помітили більшу кількість спроб штурмів. 

"19 було штурмів 4 травня. Зазвичай цей показник трошки нижчий. Ймовірно, вороги напередодні Великодня вирішили так само здобути чергових "перемог" до свят. Але всіх окупантів зупинили, ворог з втратами відійшов. Все-таки така активність була", – сказав Плетенчук.

А вже зранку 5 травня відбулося шість спроб штурмів. Здебільшого вороги штурмують Херсонський напрямок, зокрема Кринки, де росіяни прагнуть вибити українських морпіхів.

Також активні окупанти й в Роботиному Запорізької області, де загарбники докладають зусиль, щоб витіснити підрозділи ЗСУ з позицій.

Плетенчук додав, що було кілька спроб штурмів і в районі острова Нестрига

У Генштабі ЗСУ також повідомляють, що на Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.

Так, протягом минулої доби, здійснив 10 марних атак на позиції наших військ.

Стратегія росіян на Херсонському напрямку

До речі, днями Плетенчук пояснював, що Херсонський напрямок не є пріоритетом для ворога, оскільки там є серйозна перепона – річка Дніпро, яка створює перешкоди для перекидання військ, особливо непомітно.

Речник зазначав, що росіяни обстрілюють при цьому завжди населені пункти вздовж правого берега. До того ж Херсон так само потерпає від обстрілів.

Як відомо, нещодавно ЗСУ звільнили острів Нестрига в Херсонській області. Про звільнення території розповів головнокомандувач Олександр Сирський.

Читайте також:
Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО
"Коли ми говоримо "Харків" - це, передусім, буде далекобійна зброя", - Зеленський
У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський
Вилучення транспорту, нові умови для відстрочки та консульських послуг: Закон про мобілізацію набув чинності Вилучення транспорту, нові умови для відстрочки та консульських послуг: Закон про мобілізацію набув чинності