USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Оксана Марченко відкрила у Росії кіностудію. Її директором став колишній продюсер шоу "Україна має талант", – "Схеми"

Компанію, що спеціалізується на виробництві кіно- та відеофільмів і телепрограм було зареєстровано восени 2023 року
Медведчук і Марченко
Джерело: відкриті джерела

Дружина колишнього депутата від забороненої "ОПЗЖ" Віктора Медведчука Оксана Марченко стала власницею кіностудії у Росії. Її очолив колишній продюсер шоу "Україна має талант". Про це йдеться у розслідуванні проєкту "Схеми".

За даними журналістів, восени 2023 року було зареєстровано компанію "Вервица Фильм", що спеціалізується на виробництві кінофільмів та відеофільмів і телевізійних програм. 

"Засновниками компанії є російське АО "Ренессанс" (99,99%) та громадянин РФ Басманов Олексій Сергійович (0,01%). Віктор Медведчук вказував у своїй декларації, що бенефіціарною власницею АО "Ренессанс" є його дружина Оксана Марченко. Ця ж компанія досі фігурує серед засновників інших структур подружжя у Росії, зокрема у нафтовидобувній компанії "НЗНП Трейд", що освоює Гавриківське родовище у Ханти-Мансійському автономному окрузі", – йдеться у матеріалі.

Журналісти з’ясували, що Олексій Басманов працював в Україні разом з Оксаною Марченко у талант-шоу "Україна має талант" та був його лінійним продюсером.

Розслідувачі додають, що отримати коментарі від Олексія Басманова та Оксани Марченко їм наразі не вдалося. Однак колишні колеги Басманова розповіли, що він брав участь у виробництві фільмів із циклу "Паломниця" Оксани Марченко. За їхніми словами, ця робота Басманову дуже сподобалася.

Раніше видання Bihus.Info з’ясувало, що маєток Оксани Марченко в Києві, SPA-готель її чоловіка Віктора Медведчука "Бескид" та його закарпатська дача "Ведмежа діброва" усе ще не конфісковані. Щобільше, їх на платній основі охороняє поліція охорони в інтересах власників, а особи й компанії, які найняли поліцію охорони в ці об’єкти, змінилися протягом 2022 року.

Також ми повідомляли, що у Марченко знайшли нову порцію активів майже на 740 млн гривень.

Читайте також:
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW
"Мінус" тральщик "Ковровец": Знищено ще один корабель Чорноморського флоту РФ
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам