USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

В Україні арештували майно російського олігарха Усманова майже на 2 млрд гривень

СБУ виявила підпільні склади РФ, де зберігалося понад 160 тисяч тонн української залізної руди
Алішер Усманов
Російський олігарх Алішер Усманов
Джерело: відкриті джерела

В Україні арештували майно російського олігарха Алішера Усманова майже на 2 млрд гривень. СБУ спільно з БЕБ виявили підпільні склади РФ, де зберігалося понад 160 тисяч тонн української залізної руди, яку намагалися вивезти до Росії, повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що приховану сировину виявлено на території декількох морських портів України. За оперативною інформацією, її представники країни-агресора намагались нелегально переправити морськими суднами на територію РФ.

"Після цього корисні копалини планували передати на потреби металургійної галузі та воєнно-промислового комплексу РФ для забезпечення потреб російських окупаційних угруповань", – кажуть в СБУ.

Втім, співробітники Служби безпеки зірвали ці плани. За матеріалами СБУ, на вилучене майно накладено арешт та вирішується питання щодо його передачі до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

СБУ встановила, що знайдена партія залізної руди належить компанії російського олігарха, який входить до найближчого оточення вищого військово-політичного керівництва Кремля, Алішера Усманова.

Довідково

Алішер Усманов перебуває під санкціями США, Великої Британії, ЄС та України. Він шостий у Росії за статками, власник "Металоінвесту" та "МегаФона". Додамо, що після запровадження санкцій його статки впали з $21,6 млрд до $18,9 млрд. Крім того, раніше Німеччина арештувала супер’яхту Усманова Dilbar, її вартість оцінювали у $750 мільйонів.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму
Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція