USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Німеччина закриває чотири з п'яти консульств РФ на своїй території

Росія скоротила кількість людей, яких Берлін може працевлаштувати у своїх посольствах і установах у РФ
Німеччина
Німеччина
Джерело: відкриті джерела

Німеччина різко скоротить дипломатичну присутність Москви на своїй території після того, як Росія скоротила кількість людей, яких Берлін може працевлаштувати у своїх посольствах і установах у Росії. Про це заявив речник Міністерства закордонних справ, передає AFP.

"Ми вирішили відкликати згоду на роботу чотирьох з п’яти російських консульств, які діють у Німеччині", – сказав речник.

На вихідних стало відомо, що сотні державних службовців і місцевих службовців, які працюють у німецьких установах у Росії, попросили покинути країну. Москва встановила обмеження на кількість німецького персоналу в Росії в 350 осіб.

Речник МЗС Німеччини заявив, що уряд вирішив закрити консульства Німеччини в Калінінграді, Єкатеринбурзі та Новосибірську. Посольство Німеччини в Москві та його консульство в Санкт-Петербурзі не постраждають.

"Що стосується російської присутності в Німеччині, наші рішення застосовуються взаємно... для того, щоб забезпечити баланс взаємної присутності як з точки зору персоналу, так і з точки зору структури", – сказав речник.

Допомога Німеччини Україні

13 травня Берлін оголосив про новий масштабний пакет військової допомоги для України. Його загальна сума складе 2,7 млрд євро, повідомили у Міністерстві закордонних справ Німеччини.

Україна отримає 

– 18 колісних гаубиць;

– протиповітряна оборона: 4 системи IRIS-T SLM, 12 пускових установок IRIS-T SLS, ракети до них;

– артилерійські боєприпаси;

– 30 основних бойових танків Leopard 1 A5, 20 бойових машин піхоти MARDER;

– понад 100 бойових броньованих машин.

Нагадаємо, раніше Німеччина офіційно підтвердила доставку в Україну другої системи ППО Iris-T SLM. Також серед нових поставок фігурували вісім вантажівок Zetros (загалом їх передано вже 84) і дві вантажівки 8х6 з вісьмома розкатними контейнерами.

Читайте також:
Атакували Атакували "Шахедами" та ракетами: Росіяни цієї ночі вдарили по об'єктах критичної інфраструктури в низці областей
Ситуація на фронті, відведення військ із Авдіївки та можливий наступ на Харків: Основне з інтерв’ю Олександра Сирського Ситуація на фронті, відведення військ із Авдіївки та можливий наступ на Харків: Основне з інтерв’ю Олександра Сирського
З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, – ISW З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, – ISW
Військові зможуть визначати, хто отримуватиме виплати у разі їхньої смерті: Закон набув чинності Військові зможуть визначати, хто отримуватиме виплати у разі їхньої смерті: Закон набув чинності