USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Німеччина готова передати Україні далекобійні ракети Taurus, – ЗМІ

Німецький уряд планує оголосити про постачання крилатих ракет Taurus в Україну найближчим часом
Ракета Taurus_1
Ракета Taurus
Джерело: Мілітарний

Уряд Німеччини може невдовзі ухвалити рішення про надання Києву далекобійних крилатих ракет Taurus, здатних вражати цілі на відстані до 500 км. Про це інформує німецьке видання t-online.

За повідомленнями з кіл керівної Соціал-демократичної партії, німецький уряд планує оголосити про постачання крилатих ракет Taurus в Україну найближчим часом.

"Наразі канцелярія працює над розв'язанням цього питання з найважливішим союзником Німеччини і найбільшим прихильником України – Сполученими Штатами Америки", – йдеться у повідомленні.

Крім того, ВПС Німеччини дали зелене світло на постачання німецьких Taurus. Минулого тижня Офіс канцлера отримав від Федерального міністерства оборони презентацію, в якій узагальнили найважливіші факти про ці ракети: наявність у Бундесвері, ризики, ефективність зброї.

Водночас це рішення може призвести до постачання не тільки крилатих ракет Taurus, а й американських ракет ATACMS. Як підтвердили t-online кілька соціал-демократів, скоординований підхід, особливо зі США, є необхідною умовою для того, щоб канцлер "погодився на нові системи озброєнь для України".

Новини за темою: Міністр оборони Німеччини знову виступив проти відправки в Україну крилатих ракет Taurus

Нагадаємо, Україна наприкінці травня звернулася до Німеччини з офіційним запитом про надання крилатих ракет TAURUS.

Про ракети Taurus

Ракета Taurus
Джерело: Мілітарний
 

Ракети Taurus KEPD 350 розробили компанія Taurus Systems GmbH – спільне підприємство MBDA Deutschland та шведська компанія Saab Bofors Dynamics AB.

Це авіаційна дозвукова крилата ракета великої дальності. Її головне призначення – високоточне ураження захищених цілей противника на дальності до 500 км. Її вага 1,4 тонни. Довжина – 5 метрів.

На початку 2000-х років Німеччина замовила 600 таких ракет для своїх Повітряних сил.

Читайте також:
Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні
США схвалили терміновий продаж трьох установок HIMARS для України США схвалили терміновий продаж трьох установок HIMARS для України
Міністр розвитку Німеччини 16 годин добиралася до Києва, щоб зустрітися з віцепрем'єром Кубраковим, а його звільнили Міністр розвитку Німеччини 16 годин добиралася до Києва, щоб зустрітися з віцепрем'єром Кубраковим, а його звільнили
Німеччина передасть Україні додаткові Patriot, IRIS-T та Skynex Німеччина передасть Україні додаткові Patriot, IRIS-T та Skynex