USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Крав та продавав відомче пальне: Суд арештував майно і 5,5 млн гривень запорізького полковника ДСНС

Пальне, яке крав чиновник, виділяли ДСНС для ліквідації наслідків ракетних обстрілів, проведення розмінування, та евакуації людей з прифронтових територій
ДСНС
Суд арештував майно та 5,5 млн гривень запорізького полковника ДСНС, який наживався на війні
Джерело: ДБР

На Запоріжжі полковник ДСНС налагодив схему крадіжки та продажу відомчого пального. Об’єми розкрадання були настільки масштабними, що фігуранту довелося облаштувати міні-АЗС просто на території свого маєтку. Про це поінформували в Державному бюро розслідувань

Правоохоронці викрили цю схему ще у червні 2022 року. Тоді працівники відомства викрили та повідомили про підозру полковнику – начальнику аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Запорізькій області та групі його спільників. Фігуранти продавали пальне, яке виділялося ДСНС для ліквідації наслідків ракетних обстрілів, проведення розмінування, а також евакуації людей з прифронтових територій.

"Розкрадання пального були настільки масштабними, що посадовцю довелось облаштувати міні-АЗС прямо на території власного маєтку. Сума збитків держави складає понад 2,3 млн гривень. Крім того, водіями для перевезення пального залучались чинні співробітники ДСНС", – розповіли правоохоронці.

Тепер суд арештував майно та 5,5 млн гривень горе-полковника. 

Зазначається, що арешт наклали на земельну ділянку полковника площею 1,9 га, елітний будинок у прибереженій зоні Запоріжжя площею 176 кв. м, автомобіль Toyota Land Cruiser, вантажний автомобіль ЗАЗ та його банківські рахунки.

"Також вилучено автомобілі Mercedes-Benz Actros та DAF CF. Крім цього, рішенням суду арештовані грошові кошти фігуранта. У гривневому еквіваленті сума складає понад 5,5 млн гривень", – йдеться у повідомленні ДБР.

"За клопотанням працівників ДБР полковник ДСНС відсторонений від посади. Рішенням суду йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави", - наголосили в ДБР.

Не пощастило і його спільнику, який допомагав красти пальне. У нього арештували та передали в АРМА понад 1 млн гривень, поінформували в Державному бюро розслідувань.

Що загрожує горе-бізнесменам?

Повідомляється, що наразі досудове слідство триває. Фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.

Інші схожі справи, які набули розголосу

Раніше ми писали, що в Одесі затримали чиновника, який вкрав кошти на будівництві спорткомплексу для військових. Посадовець привласнив більше ніж 1 млн гривень. Для реалізації схеми він залучив директора місцевої будівельної компанії.

Новини за темою: Систематично крав смартфони й техніку: ​Головному господарнику Київської митниці вручили підозру

Також у Дніпрі правоохоронці викрили та затримали організатора шахрайської схеми, який привласнив 2,5 млн гривень, які належали військовим.

За даними правоохоронців, 32-річний мешканець Дніпра здійснював перевипуск SIM-карток, що належали військовослужбовцям, які перебувають у полоні, загиблим або зниклим безвісти. Отримавши доступ до фінансових номерів, зловмисник заходив в акаунти онлайн-банкінгу та привласнював гроші на підконтрольні рахунки.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням