USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Систематично крав смартфони й техніку: ​Головному господарнику Київської митниці вручили підозру

Митник розкрав майна на загальну суму 40 млн гривень
ДБР - митниця
Джерело: ДБР

Керівник управління адміністративно-господарської діяльності Київської митниці підозрюється у системному розкраданні підпорядкованого майна на загальну суму 40 млн гривень. Йому вручили підозру, пишуть в ДБР.

Вказується, що у 20202021 роках митник розробив щонайменше три схеми з привласнення електроніки відомої марки, будівельних та побутових товарів на загальну суму у понад 40 млн гривень, які зберігалися на складах митниці.

"Щоб непомітно вивезти зі складів митниці смартфони, чиновник зі спільниками виготовили муляжі, на які заміняли справжні телефони. Муляжі ззовні та вагою не відрізнялись від оригінальних виробів", повідомили у відомстві.

А от для вивезення будівельних матеріалів спільники підготували мішки, які візуально були схожі на мішки з будівельними матеріалами, але були наповнені пінопластом. У такий спосіб зловмисники вивезли з митниці побутові товари без складання будь-яких актів прийняття-передання.

У ході обшуків у митника було знайдено посвідчення особи з інвалідністю, що дозволило йому вільно перетинати кордон, зокрема задля збуту вкраденого товару. Основну ж кількість товару чиновнику вдалось розпродати в Україні.

Йому повідомили про підозру у викраденні чужого майна, вчиненому повторно за попередньою змовою групою осіб, поєднаному із проникненням у сховище (ч. 4 ст. 185, ч. 5 ст. 185 КК України). Митнику загрожує до 12 років з конфіскацією майна.

Раніше Служба безпеки України викрила чиновників Адміністрації морпортів на розкраданні понад 90 мільйонів гривень.

Читайте також:
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові
Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві
Військовим, які розстріляли патрульного на Вінниччині, оголосили про підозру у посяганні на життя правоохоронця, а також у дезертирстві Військовим, які розстріляли патрульного на Вінниччині, оголосили про підозру у посяганні на життя правоохоронця, а також у дезертирстві
Пообіцяли зробити Пообіцяли зробити "волонтерами" системи "Шлях" за 15 тис. доларів. У Львівській області викрили шахраїв