USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Дніпрі викрили потужне угруповання наркоторговців з річним обігом у 200 млн гривень

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до 12 років
ДБР_9

Викриття злочинного угруповання наркоторговців слідчими ДБР

Джерело: ДБР

У Дніпрі працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) провели масштабну спецоперацію з викриття та припинення діяльності злочинного угруповання наркоторговців. Про це інформує пресслужба ДБР

За даними слідства, наркоділки розповсюджували наркотичні засоби та психотропні речовини в декількох областях України. Місячний обіг угруповання складав десятки мільйонів гривень, а річний, за попередніми підрахунками, – понад 200 мільйонів гривень.

Зловмисники реалізували наркотики та психотропні речовини за попередньою оплатою. Для цього створили 50 спеціальних банківських рахунків, на кожен з яких щороку надходило від 1 до 5 мільйонів гривень незаконного прибутку.

Товар передавали через закладки у публічно доступних місцях середмість. 

Під час проведення понад 36 обшуків у місті Дніпро та Дніпропетровській області виявлено та вилучено наркотичні засоби та психотропні речовини в особливо великих розмірах, обладнання для фасування та пакування, інші речові докази, які доводять провину підозрюваних.

"За результатами оперативно-слідчих дій затримано керівника злочинної організації, його спільника, який допомагав в організації злочинів, а також чотирьох учасників злочинної організації, які безпосередньо забезпечували збут наркотичних засобів та психотропних речовин", – йдеться в повідомленні. 

Підозрюваним передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Раніше

На території України провели масштабну спецоперацію з викриття злочинної групи з мільйонним оборотом, яка займалася поширенням наркотиків. Збут наркотиків був поставлений на потік в Полтавській, Дніпропетровській, Сумській та інших областях. Також зловмисники активно шукали клієнтів на прифронтових територіях.

Правоохоронцям вдалося встановити, що наркотики розповсюджували за допомогою Telegram-ботів: замовити товар можна було цілодобово всього у кілька кліків. Вибравши потрібний населений пункт, а також вид наркотику, покупець сплачував гроші, після чого йому приходило відповідне поштове відправлення.

Читайте також:
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується