USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Нардепа Гунька, який отримував хабар за "продаж" землі агровишу, затримали на гарячому

Нардеп обіцяв бізнесмену забезпечити надання в обробіток державних земельних ділянок Нацакадемії аграрних наук
затримання Гунька_1
Джерело: НАБУ
Правоохоронці викрили на отриманні хабаря народного депутата від "Слуги народу" Анатолія Гунька та двох його спільників. Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Правоохоронці не розкривають імені народного депутата. Однак джерело у правоохоронних органах підтвердило нам, що йдеться про Анатолія Гунька. Він переміг на довиборах до Верховної Ради від партії "Слуга народу".

Правоохоронці зазначають, що викриті фігуранти отримали першу частину коштів у сумі 85 тисяч доларів від приватного підприємця за нібито передачу в оренду державних земель.

Наразі тривають першочергові слідчі дії. Деталі справи правоохоронці обіцяють оприлюднити згодом.

Журналістка "Цензор.нет" Тетяна Ніколаєнко зазначила, що Гунько очолював у Верховній Раді комісію з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук. 

Що відомо про Гунька? 

За даними руху "ЧЕСНО", у 2015 році він балотувався від партії "Наш край" до Київської обласної ради, але не пройшов. У 2016-му його називали фігурантом однієї із земельних афер на території Броварів.

У 2019 році Гунько балотувався по 209-му округу від "Батьківщини". Тоді він зайняв третє місце, набравши 25%.

За даними "Суспільного", цьогоріч Печерський райсуд міста Києва визнав Гунька винним у порушенні закону через написання депутатського звернення у власних інтересах.

Читайте також:
Міністра викрили на заволодінні державною землею. Оновлено Міністра викрили на заволодінні державною землею. Оновлено
НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака
Колишнього заступника секретаря РНБО Гладковського, який закупив машини для ЗСУ за збільшеними цінами, оголосили в розшук Колишнього заступника секретаря РНБО Гладковського, який закупив машини для ЗСУ за збільшеними цінами, оголосили в розшук
Викрито групу, яка привласнила майже 160 мільйонів гривень, виділених на відновлення Харкова Викрито групу, яка привласнила майже 160 мільйонів гривень, виділених на відновлення Харкова