USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака

Політик міг незаконно отримати компенсації за оренду житла в Києві
екснардеп Руслан Демчак
Джерело: відкриті джерела

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього народного депутата Руслана Демчака. Його підозрюють у зловживанні владою або службовим становищем, ідеться в повідомленні пресслужби НАБУ.

"Національне антикорупційне бюро України розшукує підозрюваного у кримінальному провадженні №52024000000000164 від 08.04.2024, а саме Демчака Руслана Євгеновича за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 36", – зазначається у дописі.

Як відомо, з листопада 2014 року по серпень 2019 року Демчак був заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності.

Новини за темою: Колишнього заступника секретаря РНБО Гладковського, який закупив машини для ЗСУ за збільшеними цінами, оголосили в розшук

Справа Демчака

За інформацією ЗМІ, Демчак, коли був народним депутатом України, отримував компенсацію за оренду житла в Києві, хоча мав приватний будинок у Крюківщині під Києвом. Цей будинок був оформлений на його батька, проте політик ним користувався.

У НАБУ та САП зазначали, що екснардеп незаконно отримав близько 225 тис. гривень компенсації. Про підозру політику повідомили заочно, оскільки місце його перебування не встановлено.

Крім того, у серпні 2023 року Офіс генпрокурора повідомив колишньому народному депутату про підозру за допомогу в маніпулюваннях на фондовій біржі та легалізацію майна, отриманого злочинним шляхом. Чиновник незаконно отримав 20 млн гривень інвестиційного прибутку.

Також екснардеп вчинив фінансові операції з грошовими коштами, отриманими злочинним шляхом, та дії, спрямовані на приховування та маскування незаконного їх походження в особливо великих розмірах.

Ще 2018 року Національне антикорупційне бюро відкрило справу про можливе незаконне збагачення нардепа Демчака.

Читайте також:
Міністра викрили на заволодінні державною землею. Оновлено Міністра викрили на заволодінні державною землею. Оновлено
Колишнього заступника секретаря РНБО Гладковського, який закупив машини для ЗСУ за збільшеними цінами, оголосили в розшук Колишнього заступника секретаря РНБО Гладковського, який закупив машини для ЗСУ за збільшеними цінами, оголосили в розшук
Деякі нардепи хочуть скласти мандат: Корнієнко відреагував на чутки Деякі нардепи хочуть скласти мандат: Корнієнко відреагував на чутки
Викрито групу, яка привласнила майже 160 мільйонів гривень, виділених на відновлення Харкова Викрито групу, яка привласнила майже 160 мільйонів гривень, виділених на відновлення Харкова