USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Наміри РФ продовжувати війну великою мірою залежать від "дипломатичної ізоляції" Росії в світі, – нардеп Яременко

Саме тому саміт, який проходив у Саудівській Аравії без РФ, важливий для нас
Богдан Яременко
Джерело: Уніан

Можливості і наміри Росії продовжувати війну проти України великою мірою залежать від того, наскільки світ противиться або підтримує Росію, наскільки світ дає можливість Росії обходити санкції. Саме тому саміт, який проходив у Саудівській Аравії без РФ, важливий для нас. Про це в ефірі UWN розповів народний депутат від фракції "Слуга народу", член комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко.

"Чим більша кількість країн, які без Росії обговорюють цю війну, тим зрозуміліше для Росії і очевидніше для Росії стає те, що вона не знаходить підтримки, її позиція не знаходить підтримки. Вона потрапляє в дипломатичну ізоляцію. Тому це, безумовно, впливатиме і серйозно впливатиме на рішучість і здатність Російської Федерації вести бойові дії проти нашої держави", – зазначає Яременко.

Щодо саміту, який проходив у Саудівській Аравії, то тут, за словами нардепа, важливо спостерігати за динамікою країн, які підтримували Росію, або поділяють її погляди, але починають змінювати свою точку зору.

"Очевидно, вони готові переглядати свою позицію. Як далеко це нас заведе, ми побачимо, але початок процесу покладено. Тобто ми розширюємо коло країн, з якими можемо говорити відверто, які готові нас слухати, а значить, на якомусь етапі, якоюсь мірою сприймати нашу позицію. Тому, безумовно, маємо повну підтримку так званого, колективного заходу. У нас традиційно було однозначно гірше з пошуком симпатій і підтримки серед тих країн, які теж дуже умовно називають Глобальним Півднем. З країнами Африки, Латинської Америки, Азії розуміння було менше, і ось на сьогодні вони збираються для того, щоб слухати нас, і вони погоджуються, що Росії не повинно бути на тій зустрічі, отже це певний політичний настрій, це дуже серйозні ознаки", – пояснює політик.

При цьому додає: є дуже різні позиції, в тому числі ідеологічні. А тому Україні важливо розвіяти міфи та переконати там де це можливо. І ми вже робимо перші успішні кроки в цьому напрямку, констатує Яременко.

Про саміт 

Саудівська Аравія провела переговори щодо миру в Україні. Захід відбувався 5–6 серпня у Джидді.

Росію на ці переговори не запросили.

Головна мета переговорів – зміцнення міжнародної підтримки вимог України щодо встановлення миру. На цій зустрічі були спроби заручитися підтримкою мирного плану України з боку тих держав, які ще досі нейтральні щодо цього.

Зазначимо, перші такі переговори відбулися у Копенгагені 26 червня цього року. Тоді, за даними видання, у країн були розбіжності у поглядах щодо мирного плану, який представив президент України Володимир Зеленський. І зрештою, більшість держав заявили, що готові продовжувати переговори, однак не підпишуть мирний план України.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, - ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, - ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні