USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Митрополит Павло – не єдиний в УПЦ МП, хто має бути притягнутий до відповідальності, – експерт

Повідомлення про підозру митрополиту не означає, що всі проблеми навколо Лаври вирішено
Києво-Печерська лавра_5
Джерело: Уніан

Повідомлення про підозру митрополиту УПЦ МП Павлу не означає, що всі проблеми навколо Києво-Печерської лаври вирішено. Він не єдиний, хто має бути притягнутий до відповідальності. Про це в ефірі медіапроєкту UWN сказав релігієзнавець Ігор Козловський.

Говорячи про підозру Павлу, Козловський наголосив, що "це не кінець, бо Лавра – це тільки маленька частина великого масиву, яким є Українська православна церква в такій гібридній єдності з Московським патріархатом. Ще далеко не всі проблеми вирішені".

Він зазначив, що митрополит Павло – знакова фігура в Українській православній церкві, тому за перебігом його справи стежитимуть.

За словами релігієзнавця, правопорушення, пов'язані з розпалюванням ворожнечі на підставі релігійних вірувань, на жаль, існують у всьому релігійному просторі.

"Це ж не тільки він (Павло, – ред.) говорив образливі слова щодо Вселенського патріархату, ПЦУ, протестантських громад, мусульман, юдеїв. Має працювати Служба безпеки України та інші правоохоронні структури", – зазначив експерт.

Крім того, він пояснив, що якби УПЦ МП хотіла б бути канонічною, то мала б з'єднуватися зі світовим православ'ям або як автокефальна церква, або як частина тієї чи іншої великої церкви.

"Наприклад, як Православна церква України - вона має свою канонічну позицію, зв'язок зі світовим православ'ям, тому що вони є автокефальними і є документ Томос... В УПЦ такого документа немає, вона з'єднується канонічно через Московський патріархат і розірвати повністю ці канонічні зв'язки – це означає, з її точки зору, вийти на рівень розколу", – пояснив Козловський.

Раніше

Служба безпеки України 1 квітня вручила підозру колишньому наміснику Києво-Печерської лаври, митрополиту Української православної церкви Московського патріархату Павлу.

Детальніше про ситуацію навколо Лаври та її намісника митрополита Павла, можете прочитати тут.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар
У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали