USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Олімпійські ігри-2024: Чи зможуть РФ та Білорусь обійти санкції МОК

Водночас це не означає, що спортсмени з РФ чи Білорусі не будуть змагатися на Іграх
президент МОК Томас Бах
Президент МОК Томас Бах
Джерело: відкриті джерела

Білорусь і Росія не отримали запрошення від Міжнародного олімпійського комітету на літню Олімпіаду, що відбудеться наступного року в Парижі. Міжнародний олімпійський комітет надіслав запрошення 203 країнам, за винятком Гватемали, Росії та Білорусі, повідомляє пресслужба МОК.

Ці три країни не будуть представлені під своїми прапорами на Олімпіаді в Парижі.

Водночас рішення щодо виступів російських і білоруських спортсменів ще не ухвалене. Донедавна орієнтиром для ухвалення цього рішення називали вересень – жовтень.

Однак президент МОК Томас Бах заявив, що комітет не визначав для себе конкретних термінів для вердикту з цього питання.

"Щойно матимемо чітку картину, ухвалимо рішення", – пояснив глава Олімпійського руху.

Тобто відсутність запрошення означає, що ці країни не будуть представлені на Олімпіаді-2024 під своїм прапором. Однак це не означає, що спортсмени з Росії чи Білорусі не будуть змагатися на Іграх.

Ігри в Парижі 

Олімпійські ігри відбудуться в липні – серпні 2024 року. Найімовірніше, РФ і Білорусь не змагатимуться там у командних видах спорту. Натомість імовірність появи білоруських і російських атлетів в індивідуальних змаганнях у статусі "нейтральних" залишається доволі високою.

Новини за темою: Україна може скасувати бойкот змагань, де представлені спортсмени з РФ і Білорусі

Проти допуску росіян і білорусів до міжнародних спортивних змагань через війну в Україні виступили 35 країн. Німеччина заявила, що відмовить російським спортсменам у візах, якщо МОК допустить їх до міжнародних змагань.

Читайте також:
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді