USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна може скасувати бойкот змагань, де представлені спортсмени з РФ і Білорусі

З цього питання вже розпочалися переговори зі всеукраїнськими федераціями та спортсменами
Жіноча збірна України з волейболу
Жіноча збірна України з волейболу
Джерело: cev

Україна може відмовитися від бойкоту спортивних змагань, де представлені атлети з Росії та Білорусі. Про це заявив міністр молоді та спорту України, президент НОК України Вадим Гутцайт в ефірі телемарафону.

Причиною скасування бойкоту, як пояснив Гутцайт, може стати офіційне незапрошення Росії та Білорусі на Олімпіаду-2024 у Париж.

"Звичайно, нам потрібно брати участь зараз у всіх кваліфікаційних змаганнях. Якщо Росія і Білорусь не будуть офіційно запрошені на Олімпійські ігри-2024, ми зараз розглядаємо питання повернення наших спортсменів до кваліфікаційних змагань", – додав міністр.

Новини за темою: Федерація тенісу України виступила проти бойкоту турнірів за участю росіян і білорусів

Бойкот змагань

13 квітня на сайті Міністерства молоді та спорту України був опублікований наказ, який обмежує участь у змаганнях представників національних збірних України з олімпійських, неолімпійським та паралімпійських видів спорту. Оригінальна версія наказу налічувала п'ять пунктів.

Через повернення спортсменів з Росії та Білорусі на міжнародні змагання збірна України була змушена пропустити низку стартів у різних видах спорту, серед яких чемпіонат світу з дзюдо, а також світова першість з тхеквондо. При цьому українські фехтувальники беруть участь на чемпіонаті Європи – у тих видах зброї, у яких не заявлені спортсмени з Росії.

Минулого місяця Міністерство молоді та спорту України внесло зміну в наказ.

У новій версії пункту №1 присутня зміна щодо формулювання обмежень для делегацій. Замість "заборони" участі в наказі вказано "не відряджати" збірні на турніри, де присутні спортсмени з Росії та Білорусі.

Читайте також:
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди