USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Між "Деміївською" та "Либідською" побудують новий шматок тунелю

Відновлення перегінного тунелю між цими станціями планують завершити восени
Будівельні роботи між станціями київського метро
Будівельні роботи між станціями київського метро
Джерело: Facebook: Максим Шкіль

Між станціями столичного метро "Либідська" та "Деміївська" збудують нову ділянку тунелю на заміну аварійній. Про це повідомив засновник компанії "Автострада", яка проводить відповідні роботи, Максим Шкіль.

До роботи над проєктом компанія залучила понад 500 фахівців із підземного будівництва. Наразі проєкт відбудови тунелю розробляють три групи проєктувальників. За словами Шкіля, усі ці спеціалісти мають багаторічний досвід у спорудженні метро.

"Порушилася геометрія споруди, з’явився ризик обвалу. Тому після проведення необхідних обстежень та досліджень було вирішено демонтувати аварійну ділянку тунелю (довжина якої складає близько 27 м) та побудувати на цьому місці новий монолітний, відкритим способом прямокутного перерізу", – розповів Шкіль.

Він додав, що у грудні минулого року фахівці стабілізували існуючу конструкцію тунелю зсередини за допомогою спеціальних металевих риштувань (які витримують навантаження до 15 т / кв. м), щоб тунель більше не давав просадки.

За словами Шкіля, на цей час відновлювальні роботи ведуться як всередині тунелю, так і зовні цілодобово. Компанія виконує їх самостійно, без залучення субпідрядників.  

"Після того як будуть перенесені всі інженерні мережі, розпочнеться розробка котловану для демонтажу пошкоджених конструкцій тунелю. Наразі виконуємо буріння паль, поверх яких буде зроблена розвантажувальна плита для мінімізації навантаження над тунелем. На цій плиті працюватиме важка техніка – зокрема, бурова установка, яка буритиме стіну в ґрунті способом буросічних паль, щоб запобігти проникненню води у котлован", – пояснив Максим Шкіль.

Також він повідомив, що відновлення перегінного тунелю між станціями "Деміївська" та "Либідська" планують завершити восени цього року.

Раніше у Києві провели круглий стіл, де обговорили аварію тунелю між станціями "Деміївська" та "Либідська" столичного метро, а також головні проблеми будівництва чотирьох станцій Сирецько-Печерської лінії від станції "Сирець" – "Мостицька", "Варшавська", "Виноградар", "Маршала Гречка".

Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"