USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Міноборони виграло міжнародний арбітраж на понад мільярд гривень

Це найбільша сума з усіх арбітражів, які наразі ведуться Міноборони
Міноборони

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Міноборони України виграло міжнародний арбітраж з іноземним постачальником на суму понад 1 млрд гривень. Про це повідомляє пресслужба відомства.

"На початку повномасштабного вторгнення Росії Міноборони сплатило в іноземного постачальника замовлення на бронежилети і берці для ЗСУ. Берці надійшли влітку 2022 року з порушенням термінів поставки. Бронежилети надходили протягом літа-зими 2022 року, втім також із порушеннями – вони не проходили балістичні випробування. Тому Міністерство оборони України не прийняло цей товар", – йдеться у дописі.

Зазначається, що Міноборони України надіслало постачальнику вимогу повернути кошти за неякісний товар і сплатити штрафні санкції, однак постачальник вимогу не задовольнив.

"Юридичною службою Міноборони було подано позов до міжнародного арбітражу про стягнення вартості непоставлених бронежилетів, штрафних санкцій і річних відсотків. Арбітражний трибунал ухвалив рішення – задовольнити позов Міністерства оборони", – зазначили у пресслужбі.

Загальна сума задоволених вимог становить понад 27 млн доларів (що є еквівалентом понад одного мільярда гривень) і містить на додаток до вартості товару штрафні санкції, відсотки річних і арбітражний збір.

Відомство повідомляє, що це найбільша сума з усіх арбітражів, які наразі ведуться Міноборони.

За рішенням інтернаціонального арбітражу відсотки річних продовжують нараховуватися на вартість непоставленого продукту до моменту погашення заборгованості.

Раніше

Міністерство оборони України за 100 днів роботи нової команди здобуло перемогу у п’яти (вже шести) міжнародних арбітражах з іноземними постачальниками на суму понад 900 мільйонів гривень.

Згадані спори виникли через непостачання майна, порушення термінів постачання та якість самого товару.

Читайте також:
"Резерв+": Міноборони презентувало додаток для військовозобов'язаних. Відео
Водії, механіки та оператори дронів: В Міноборони розповіли, які вакансії є найпопулярнішими в центрах рекрутингу Водії, механіки та оператори дронів: В Міноборони розповіли, які вакансії є найпопулярнішими в центрах рекрутингу
В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані
Не заміна 100 тисяч Не заміна 100 тисяч "бойових", а додаткова виплата: В Міноборони пояснили, хто зможе отримати додаткові 70 тис. гривень