USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Міністр оборони Чехії закликав до виходу країни з ООН після ухваленої антиізраїльської резолюції

В уряді Чехії звинуватили ООН у підтримці терористів
ООН

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Міністр оборони Чехії Яна Чернохова закликала до виходу країни з ООН після того, як Генеральна асамблея ухвалила антиізраїльську резолюцію. Про це вона написала у Twitter.

Чернохова різко засудила резолюцію ООН, яка закликає до "перемир'я" між Ізраїлем і ХАМАС і не засуджує дії бойовиків.

Міністр вважає, що Чехія повинна вийти з ООН, яка, на її думку, "підтримує терористів".

"Мені соромно за ООН. На мій погляд, Чеській Республіці не місце в організації, яка підтримує терористів і не поважає основоположне право на самооборону. Пропоную вийти з неї", - наголосила міністр.

Антиізраїльська резолюція ООН

У п'ятницю, 27 жовтня, Генасамблея ООН ухвалила резолюцію щодо загострення конфлікту на Близькому Сході. Проєкт документа підготували Йорданія і ще понад 40 країн. Резолюцію не підтримали 14 країн, зокрема Чехія. Ще 45 країн утрималися, зокрема, Україна.

Резолюція ООН засуджує насильство щодо палестинців та ізраїльтян, а також закликає до гуманітарного перемир'я і звільнення заручників.

Раніше ми писали, що військовий кабінет Ізраїлю одностайно ухвалив рішення про розширення наземної операції у Секторі Гази. За словами прем'єра Ізраїлю, військові ЦАХАЛ увійшли до сектору Газа для знищення ХАМАС та звільнення всіх заручників. І додав, що мета Ізраїлю полягає в перемозі над "ворогом-вбивцею".

Також повідомлялося, що Ізраїль не розпочинатиме наземну операцію в Секторі Гази, якщо бойовики ХАМАСу відпустять полонених і здадуться.

Читайте також:
Чехія запустила пілотний проєкт повернення українців додому: Програма розрахована на 430 осіб Чехія запустила пілотний проєкт повернення українців додому: Програма розрахована на 430 осіб
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців