USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Threads залучив уже понад 100 млн користувачів у світі

За словами Цукерберга, запуск Threads "перевершив очікування"
новий застосунок
Джерело: ВВС

Новий застосунок Threads від Meta, який є конкурентом Twitter, за лічені дні після запуску перевищив позначку в 100 мільйонів користувачів, подолавши цей рубіж значно швидше, ніж ChatGPT від OpenAI. Про це повідомляє видання Search Engine Journa.

Так, популярному чатботу ChatGPT для залучення 100 мільйонів користувачів знадобилося два місяці, соцмережам TikTok та Instagram - дев'ять місяців і 2,5 року відповідно.

Голова і засновник Meta Марк Цукерберг після досягнення Threads позначки в 70 мільйонів користувачів написав у сервісі, що це "набагато вище наших очікувань".

"Це найкращий початок, на який ми могли сподіватися! Відчуття, що це початок чогось особливого", - зазначив олігарх.

Перевага Threads полягає в тому, що він є чітким відгалуженням Instagram, активна аудиторія якого налічує понад два мільярди користувачів. Це позбавило нову платформу проблеми залучення користувачів із самого початку.

Попри те, що Threads використовують мільйони людей щодня, їй бракує багатьох функцій, зокрема, особистих повідомлень, хештегів, упорядкованої стрічки для друзів та можливості редагувати публікації.

Раніше

Власник Facebook Meta запустив свій новий застосунок у четвер, 6 липня, щоб конкурувати з Twitter, який називається Threads і буде пов’язаний з Instagram. Уже доступний для попереднього замовлення в Apple App Store, повідомляло BBC.

Знімки екрана показують інформаційну панель, схожу на Twitter. Meta описує Threads як "програму для текстових розмов". Цей крок є останнім у суперництві між босом Meta Марком Цукербергом і власником Twitter Ілоном Маском.

І це буде безплатна послуга - жодних обмежень щодо кількості публікацій, які користувач зможе переглянути.

"Threads - це місце, де спільноти збираються разом, щоб обговорити все: від тем, які вас цікавлять сьогодні, до того, що буде в тренді завтра", - йдеться в описі в App Store.

Також будуть зберігатися дані на вашому телефоні, включно з даними про місцеперебування, покупки та історію вебперегляду.

За останні роки з’явилося кілька застосунків, які разюче схожі на Twitter, наприклад, Truth Social і Mastodon Дональда Трампа. Ще один подібний застосунок, Bluesky, стверджував, що побачив "рекордний" трафік після того, як Маск обмежив використання.

Однак Threads може бути найбільшою загрозою, з якою стикається Twitter нині. Цукерберг сподівається, що йому вдасться відвести від Twitter достатньо розчарованих користувачів, щоб створити справжню альтернативу.

Скандали з соцмережами

Днями стало відомо, що Twitter погрожує Meta судовим позовом після гучного запуску напередодні нового конкурента Meta у Twitter, - Threads.

Так, адвокат Twitter надіслав генеральному директору Meta Марку Цукербергу листа, в якому звинуватив компанію в крадіжці комерційної таємниці через наймання колишніх співробітників Twitter, писало CNN.

Читайте також:
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
Російські війська можуть використовувати супутникові системи, виготовлені в Україні, – розслідування Російські війська можуть використовувати супутникові системи, виготовлені в Україні, – розслідування
Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters
У Google Play тепер можна одночасно завантажувати кілька застосунків У Google Play тепер можна одночасно завантажувати кілька застосунків