USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Twitter погрожує подати до суду на Meta після запуску Threads: Новий додаток набирає обертів

Адвокат Twitter надіслав генеральному директору Meta Цукербергу листа, в якому звинуватив компанію в крадіжці комерційної таємниці через наймання колишніх співробітників Twitter
Маск і Цукерберг
Джерело: CNN

Twitter погрожує Meta судовим позовом після гучного запуску напередодні нового конкурента Meta у Twitter, - Threads. Днями адвокат Twitter надіслав генеральному директору Meta Марку Цукербергу листа, в якому звинуватив компанію в крадіжці комерційної таємниці через наймання колишніх співробітників Twitter, пише CNN

Першим про лист повідомив Семафор. Особа, знайома з ситуацією, підтвердила виданню справжність листа.

"У листі Алекса Спіро, стороннього адвоката власника Twitter Ілона Маска, стверджувалося, що Meta брала участь у "систематичному, навмисному та незаконному привласненні комерційних секретів Twitter та іншої інтелектуальної власності", - інформує ЗМІ.

У відповідь на повідомлення про лист Маск написав у Twitter: "Конкуренція — це добре, шахрайство — ні". Далі в листі йдеться, що Meta найняла колишніх співробітників Twitter, які "неналежним чином зберігали документи та електронні пристрої Twitter" і що Meta "навмисно" залучила цих співробітників до розробки Threads.

Новини за темою: Threads залучив уже понад 100 млн користувачів у світі

"Twitter має намір суворо дотримуватись своїх прав на інтелектуальну власність, і вимагає, щоб Meta вжила негайних заходів, щоб припинити використання будь-яких комерційних секретів Twitter або іншої конфіденційної інформації", - сказав Спіро.

Водночас прессекретар Meta Енді Стоун категорично відхилив цей лист.

"Ніхто в команді інженерів Threads не є колишнім співробітником Twitter", - написав Стоун у Threads.

Протистояння між медіамагнатами

За кілька місяців після того, як Маск придбав Twitter за 44 мільярди доларів, соціальній мережі кинули виклик все більше менших платформ мікроблогів, таких як децентралізована соціальна мережа Mastodon і Bluesky, альтернатива, яку підтримує колишній генеральний директор Twitter Джек Дорсі. Але правозахисники соцмережі також не погрожували позовом.

На відміну від деяких конкурентів Twitter, Threads стрімко розвивається: Цукерберг повідомив про 30 мільйонів реєстрацій користувачів у перший день роботи програми. 

Правова загроза не обов’язково може призвести до судового розгляду, але вона може бути частиною стратегії уповільнення Meta, сказав Карл Тобіас, професор права з Університету Річмонда.

"Іноді адвокати погрожують, але не виконують. Або вони бачать, як далеко вони можуть зайти: це може бути так, але я не знаю цього напевно. Можливо, буде певна цінність зв’язати це з судовим процесом і ускладнити життя Меті", пише медіа.

У конфлікт між чоловіками неодноразово втручається мати одного з мільярдерів

Мати олігарха Ілона Маска Мей Маск вважає, що всякі конфлікти між мільярдерами маю відбуватися винятково в словесному форматі. Перемогти може той, хто виявиться кумеднішим.

Так, мати 51-річного мільярдера заборонила йому проводити "поєдинок у клітці" проти Марка Цукерберга і заявила, що бій скасовано. 

Нагадаємо, в червні Ілон Маск викликав Марка Цукерберга на поєдинок після того, як стало відомо, що Meta розробляє конкурента для соціальної мережі Twitter. У відповідь Цукерберг опублікував скріншот твіту Маска з коментарем "вибирай місце". Після чого Маск зробив пост, у якому вказав локацію — "Октагон", Лас-Вегас.

"Без жартів: бій буде тільки словесним. У кріслах на відстані 4 футів один від одного. Переможе той, хто виявиться більш кумедним", - написала Мей Маск.

В іншому твіті вона повідомила, що скасувала сутичку між двома мільярдерами.

"Насправді, я скасувала бій, але ще не повідомила їм про це. І продовжуватиму говорити, що бій скасовано, про всяк випадок", - пояснила жінка.

Маск і далі продовжує контролювати свого сина.

Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg
США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі