USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Китайці показали власну копію Shahed-136 на виставці в Росії

Таким чином, тепер у росіян є кілька джерел комплектуючих для виробництва дронів-камікадзе
дрони

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Під час російського форуму "Армія-2023" одна з неназваних китайських компаній представила свій дрон-камікадзе під назвою Sunflower 200, який дуже схожий на іранський Shahed-136, інформує Defense Express.

Китайський БПЛА загалом копіює Shahed-136 як за зовнішнім виглядом, так і за заявленими характеристиками.

Однак, судячи з усього, китайські розробники копії "Шахеда" вважають, що їхній "виріб" за рівнем технологічності виготовлення явно вищий, ніж іранські та/або російські "аналоги", що дає певні переваги для розробки Sunflower 200.

Характеристики китайського дрона

Довжина фюзеляжу Sunflower 200 – 3,2 метра, а розмах крила – 2,5 м. Маса БЖД – 40 кілограмів. Дальність польоту заявлена в діапазоні 1500–2000 км, швидкість польоту – 160–220 км/год.

Цей набір характеристик можна вважати "плюс-мінус" ідентичним відомим ТТХ дронам-камікадзе типу Shahed-136 іранського та/або російського виробництва під індексом "Герань-2".

Водночас заявлена стартова маса китайського Sunflower 200 становить лише 175 кг, що значно нижче відомого показника у 240 кг стартової маси на Shahed-136.

Якими темпами Китай планує виробляти такі баражуючі боєприпаси чи збирається постачати на експорт, і головне – скільки таких дронів може отримати РФ, поки що невідомо.

"Навіть сам факт появи подібної розробки вже загрожує. Оскільки це означає, що країна-агресорка може мати одразу кілька паралельних джерел комплектуючих, щоб продовжувати виробляти дрони-камікадзе для нових ударів по Україні", – йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, раніше в РНБО повідомили, що у безпілотних літальних апаратах Shahed знайшли запчастини з країн, які є партнерами України

Додамо, раніше ми писали, що росіяни почали прибирати маркування з більшості чипів у своїх дронах.

 
Читайте також:
США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі
Упав за 12 км від Путіна: Стали відомі деталі перших застосувань українського дрона Упав за 12 км від Путіна: Стали відомі деталі перших застосувань українського дрона "Лютий"
Латвія передаватиме Україні дрони та РЛС власного виробництва, - посол Латвія передаватиме Україні дрони та РЛС власного виробництва, - посол
Кабмін підтримав проєкт указу Зеленського про створення Сил безпілотних систем в ЗСУ Кабмін підтримав проєкт указу Зеленського про створення Сил безпілотних систем в ЗСУ