USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Китай обмежить експорт деяких своїх БПЛА і обладнання до них

Таким чином Пекін хоче обмежити використання дронів у "немирних цілях"
БПЛА
Джерело: відкриті джерела

Китай обмежив експорт деяких своїх безпілотників та обладнання до них. Про це повідомляє Reuters.

За даними видання, це пов'язано з тим, що у китайському уряді висловили стурбованість щодо використання їх БПЛА на війні в Україні.

Експортний контроль набуде чинності у вівторок 1 серпня, щоб "запобігти використанню дронів у немирних цілях".

"Китай завжди виступав проти використання цивільних безпілотників у військових цілях. Помірне розширення контролю над безпілотниками Китаю цього разу є важливим заходом для демонстрації відповідальності відповідальної великої країни", – заявили у китайському Мінторгівлі.

Які БПЛА не можна буле експортувати

Це стосуватиметься дронів, які можуть триматися в повітрі понад 30 хвилин, літати за межами природної видимості операторів, скидати з себе вантаж, і які важать понад 7 кілограмів.

Водночас у міністерстві повідомили, що експорт все ще буде дозволено, але не вказали, які саме обмеження застосовуватимуться.

Нагадаємо, ми писали, що тільки у 2023 році Росія імпортувала китайських БПЛА на понад 100 мільйонів доларів – у 30 разів більше, ніж Україна.

А президент Володимир Зеленський підписав закон про надання Національній поліції та Національній гвардії права збивати БПЛА, якщо ті порушили повітряний простір України.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням