USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Кулеба відреагував на заяву Пєскова про "демілітаризацію України"

Розповідаємо, що відомо в ситуації
Кулеба _2

Голова МЗС України Дмитро Кулеба у Брюсселі 4 квітня 2023 року

Джерело: UWN

Міністр закордонних справ України (МЗС) Дмитро Кулеба відреагував на заяву речника російського президента Дмитра Пєскова щодо "демілітаризації України". Відповідну заяву глава МЗС зробив на своїй сторінці у Facebook.

"У наступних серіях: фактично усі задачі так званої СВО виконані. Україна як член ЄС і НАТО не зможе напасти на Росію, Крим більше не є тягарем для російського бюджету, нацисти залишилися лише в Росії, а втрати російських солдатів та техніки в Україні, про які ми нікому не розкажемо, допомогли нам виправити помилки і зробити Росію сильнішою. Росія сильна як ніколи, ось чому ми праві, коли кажемо партнерам, що Путін зможе пояснити росіянам і втрату Криму, і України загалом", – сказав Кулеба.

За словами міністра, головне для партнерів – не боятися глобальних змін і не зупинятися у підтримці України.

"Життя без сучасної Росії можливе. А ми щодня працюємо над новою зброєю для сил оборони України, над зміцненням світової коаліції на підтримку "Формули миру" і над відновленням України. Все це буде", – зазначив очільник МЗС.

Новини за темою: Що буде в Криму після деокупації: Стратегія першочергових кроків від Верховної Ради

ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО "ФОРМУЛУ МИРУ" ЗЕЛЕНСЬКОГО

"Формулу миру" озвучив президент України Володимир Зеленський у жовтні 2022 року лідерам країн "Групи семи" (G7). 

Що передувало?

Напередодні, 17 червня, прессекретар президента Російської Федерації Дмитро Пєсков заявив, що завдання РФ з "демілітаризації" України нібито вже багато в чому виконано.

"Фактично це завдання багато в чому виконано. Дедалі менше і менше своєї зброї Україна використовує. І все більше і більше вона використовує системи озброєнь, які їй постачають країни Заходу", – заявив тоді Пєсков.

Крім того, прессекретар російського президента сказав, що країни НАТО під керівництвом США нібито дедалі більше "влазять" у "конфлікт".

Нагадаємо, нещодавно міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба спростував інформацію, що з’явилася в ЗМІ, про те, що китайський посол Лі Хуей у межах свого турне Європою для сприяння "врегулюванню" війни Росії проти України пропонував закликати до негайного припинення вогню. 

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму
Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція