USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Росіяни вже думають про оборону, настала друга частина війни, - Зеленський

За словами президента, на цьому етапі бойових дій Україна має намір перехопити ініціативу
Зеленський

Президент України

Джерело: відкриті джерела

Президент Володимир Зеленський заявив, що росіяни переходять до оборони і вже настала друга частина війни, де Україна збирається перехопити ініціативу. Про це він сказав в інтерв'ю фінським, шведським, данським і норвезьким журналістам.

"Я вважаю, що щодня вони (росіяни - ред.) ставатимуть слабкішими, і в нас буде більше і більше шансів. Вони вже змінили тактику, вони вже думають про оборону окупованих ними територій. Це вже інша хвиля цієї війни. Це непроста хвиля і для нас", - зазначив президент.

При цьому Зеленський наголосив, що інформація, яка просочується в пресу, "точно не допомагає" українському контрнаступу.

"Іноді є інформація, яка виходить у тій чи іншій пресі, і це не тільки російська преса. Вона не допомагає. Чи зупинить вона нас? Ні, навіть якщо вона буде з'являтися щодня. Ми все одно підемо вперед і точно переможемо... Не важливо, наскільки вона фейкова чи правдива. Усе це впливає. І це точно не допомагає. А все інше - дрібниці, ми їх пройдемо", - додав глава держави.

Зеленський пояснив, на який контрнаступ розраховує Україна

Зеленський зазначив, що український контрнаступ включає в себе плани по деокупації Криму. Однак про плани чи графіки контрнаступальних дій він не розповів.

Водночас глава держави наголосив, що успішний контрнаступ дуже серйозно залежить від продовження постачання Заходом зброї Україні.

"Ми хочемо врятувати якомога більше життів, тому кількість зброї має значення", – уточнив Зеленський.

Разом з тим, на думку президента, окупанти продовжують втрачати мотивацію воювати, проте відступати не зможуть, оскільки бояться наслідків цього.

"Вони бояться нас, а також наслідків, якщо вони відступлять", – сказав президент.

Нагадаємо, ми писали, що члени Конгресу від Республіканської та Демократичної партій тиснуть на президента США Джо Байдена щодо відправки в Україну винищувачі F-16 та ракети великої дальності ATACMS.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням