USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Кім Чен Ин наказав військовим "різко збільшити" виробництво ракет

Лідер КНДР хоче, щоб збройові заводи створювали ракети серійно згідно з оперативними планами
Кім Чен Ин
Джерело: відкриті джерела

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин наказав "різко збільшити" наявні потужності з виробництва ракет, щоб створювати їх серійно згідно з оперативними планами. Про це інформує Yonhap.

Заява лідера КНДР прозвучала під час дводенного відвідування великих заводів з виробництва стратегічних ракет, ракетних установок та іншої військової зброї.

Згідно з повідомленням офіційного Центрального інформаційного агентства Північної Кореї (KCNA), цей візит відбувся менш ніж за тиждень після того, як він провів "польове керівництво" великими заводами з виробництва боєприпасів на тлі планів Південної Кореї та США провести щорічні навчання "Щит свободи Ульчі" наприкінці серпня. Їх Пхеньян назвав "репетицією військових дій" і "вторгнення" на Північ.

Крім того, за кілька днів до цього Кім Чен Ин головував на розширеному засіданні Центральної військової комісії правлячої Робітничої партії Кореї, закликавши до підготовки до можливої війни в "наступальний" спосіб.

"Він поставив важливу мету різко збільшити наявні потужності з виробництва ракет... для того, щоб серійно виробляти ракети відповідно до вимог системи розширених і посилених частин фронту і ракетних частин та оперативних планів", – йдеться в повідомленні KCNA.

Також лідер КНДР заявив, що армія має бути оснащена "переважною військовою силою", щоб "впоратися з будь-якою війною в будь-який момент, щоб не дати ворогам наважитися використовувати свої збройні сили і, безумовно, знищити їх, якщо вони почнуть атаку".

За даними державних ЗМІ Північної Кореї, під час візиту на завод, що виробляє транспортно-пускові установки тактичних ракет (ТПУ), Кім закликав до виробництва "сучасніших і високоефективніших ТПУ, які значною мірою сприяють ідеальній підготовці армії до війни".

Раніше

Кім Чен Ин провів ревізію на ключових збройових заводах країни, зокрема в рамках підготовки до експорту боєприпасів до Росії.

За словами чиновника, минулого тижня Кім проінспектував ключові збройові заводи КНДР, зокрема ті, що виробляють снаряди для реактивних систем залпового вогню і двигуни для стратегічних крилатих ракет.

Також ми писали, що Північна Корея затвердила плани з нарощування виробництва ядерної зброї. Відповідне рішення було ухвалене на пленумі центрального комітету Трудової партії.

Читайте також:
Росія запустила по Україні близько 50 північнокорейських балістичних ракет: Майже половина з них вибухнула в повітрі Росія запустила по Україні близько 50 північнокорейських балістичних ракет: Майже половина з них вибухнула в повітрі
Росія планує провести ще кілька масованих ударів по українській енергетиці цієї весни й накопичує ракети, – представник ГУР МОУ Скібіцький Росія планує провести ще кілька масованих ударів по українській енергетиці цієї весни й накопичує ракети, – представник ГУР МОУ Скібіцький
ВДК ВДК "Костянтин Ольшанський" міг бути уражений модернізованою ракетою "Нептун", – ЗМІ
КНДР відправила Росії вже півтора мільйона боєприпасів, – ГУР КНДР відправила Росії вже півтора мільйона боєприпасів, – ГУР