USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

КНДР відправила Росії вже півтора мільйона боєприпасів, – ГУР

При цьому з Білорусі росіяни вже вивезли всі боєприпаси
Вадим Скибицький
Джерело: відкриті джерела

На сьогодні Північна Корея відправила в Росію вже півтора мільйона артилерійських боєприпасів 1970–1980-х років. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"На сьогодні, якщо взяти наявні статистичні дані, росіяни з КНДР вже завезли півтора мільйона боєприпасів. Але ці боєприпаси з 70–80-х років. Там половина не спрацьовує, а решта потребують перед тим як його застосовувати, або відновлення, або перевірки", – наголосив він.

Скібіцький зазначив, що вигода для Північної Кореї полягає в тому, що країна віддає старе озброєння, а на заміну просить наростити виробництво в себе, а також певні технології для розвитку оборонно-промислового комплексу. Зокрема, йдеться про ракетні технології та технології для виготовлення підводних човнів.

Також він розповів, що з Білорусі росіяни вже вивезли всі боєприпаси, тож наразі звідти немає чого брати. За словами Скібіцького, зараз білоруси намагаються відновити своє, але це "зовсім не ті обсяги, про які ми думаємо".

Тим часом сама Росія змогла виробити два мільйони боєприпасів. У 2024 році передбачається, що окупанти хочуть вийти на показники у 2,7 млн боєприпасів.

Нагадаємо, Служба безпеки задокументувала факти повітряних атак РФ на цивільну інфраструктуру України із застосуванням далекобійного озброєння Північної Кореї. Йдеться про балістичні ракети типу Hwasong-11 (KN-23/24), які виробляються на території КНДР.

Минулого місяця Білий дім підтвердив, що Росія обстрілює українські міста північнокорейськими ракетами. Північна Корея також, імовірно, надала Росії "мільйони артилерійських снарядів" за останній рік, йдеться в доповіді, опублікованій минулого тижня генеральним інспектором Пентагона.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат