USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Харлан отримала автоматичну кваліфікацію від МОК на Олімпіаду-2024

Кваліфікація Харлан означає, що вона виступить на п'ятій поспіль Олімпіаді
Ольга Харлан
Ольга Харлан
Джерело: відкриті джерела

Лідерка збірної України з фехтування Ольга Харлан отримала автоматичну кваліфікацію від Міжнародного олімпійського комітету на Олімпіаду-2024. Відповідний лист президента МОК до Ольги опублікував міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

Рішення про надання Харлан автоматичної кваліфікації на Олімпіаду-2024 було ухвалене після скандальної дискваліфікації, яку отримала спортсменка на чемпіонаті світу. Українська спортсменка перемогла нейтральну фехтувальницю з Росії Анну Смірнову, однак відмовилася від рукостискання з нею.

Дискваліфікація позбавила Харлан можливості продовжити виступи на чемпіонаті світу не лише в особистому, але й в командному турніру – її термін складає 60 днів. Україна подала апеляцію на рішення у Міжнародну федерацію фехтування, а згодом на рівні НОК звернулася до Міжнародного олімпійського комітету з метою посприяти скасуванню цього рішення.

У тексті листа вказано, що фехтувальниця отримає автоматичну кваліфікацію на Олімпіаду-2024 у разі, якщо не зможе відібратися туди через відбіркову систему.

"Враховуючи вашу унікальну ситуацію, МОК надасть додаткову квоту вам на Олімпіаду у Парижі, якщо ви не зможете відібратися у період, що залишився. Робимо цей унікальний виняток ще й через процеси, які тривають, ніяк не компенсують кваліфікаційні бали, які ви втратили через дискваліфікацію", – йдеться у тексті листа.

Таким чином, кваліфікація Харлан означає, що вона виступить на п'ятій поспіль Олімпіаді. На перших трьох Олімпійських іграх Харлан здобула чотири медалі: золото та срібло (в командному турнірі) та дві бронзи (в особистому). Водночас до командного турніру українська команда шаблісток ще має відібратися.

Загалом ліцензія Харлан – 22-а для України на Олімпіаду-2024. І перша саме у фехтуванні – жоден з представників у цьому виді спорту ще не мав можливості відібратися на Ігри-2024.

Передісторію та всі подробиці скандалу читайте тут.

Читайте також:
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді