USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Хамам, косметологічний кабінет, тренажерний зал: Що є у поїзді Путіна

Диктатору навіть налаштували телеканали у тому порядку, який він любить
Путін

Російський диктатор Володимир Путін

Джерело: UWN

Для президента РФ Володимира Путіна облаштований спеціальний поїзд, у якому є хамам, косметологічний кабінет і тренажерний зал. Для додаткових зручностей диктатору облаштовують також додаткові вагони з барами та кімнатами відпочинку, повідомляє The Insider.

Що є ц поїзді Путіна: детально

Кабінет косметолога

У кабінеті косметолога встановлено повний комплекс медичного обладнання, необхідного для екстреного порятунку життя людини:

- апарат для штучної вентиляції легень Carina Drager,

- аспіратор для санації верхніх дихальних шляхів Atmos, дефібрилятор Defigard, інфузомат Space B. Braun (дозволяє відміряти та ввести пацієнту точне дозування препарату),

- монітор пацієнта Infinity M540 (з його допомогою стежать за пульсом, тиском, температурою та іншими параметрами під час анестезії, вентиляції легень тощо).

Косметологічний кабінет захищений від прослуховування, оскільки там встановлені "апаратні засоби захисту від витоку акустичної інформації".

Тренажерна зала

Тренажерна зала, укомплектована повним набором різноманітного спортивного інвентарю. Там є:

- лавка для преса,

- тренажер для гіперекстензії,

- степ-платформа,

- татамі,

- гімнастичний мат та гантелі вагою до восьми кілограмів,

- тренажери для зміцнення м'язів стегна.

А ось штанг для жиму лежачи, станової тяги та присідань тут немає.

Проблема з телебаченням

Проблемою у поїзді стала установка телевізорів — незважаючи на їхню вартість (вбудований Mirror Media обійшовся в 1,2 млн рублів), телевізори втрачають сигнал, коли вагон проїжджає під мостами або поряд з високими будинками і антена виявляється в тіні.

Для вирішення проблеми фахівцям Московського науково-дослідного інституту радіозв'язку довелося розробити власну систему буферизації, щоб Путін міг не чекати кілька хвилин, поки завантажиться картинка.

"Російське телебачення — це обов'язкова вимога щодо підготовки резиденції до візиту президента. Резиденція — абстрактне поняття, це може бути готельний номер чи якийсь гостьовий комплекс. Під час підготовки є вимога, щоб там вели мовлення саме російські канали, наприклад, „Росія“", - розповідає розповідає капітан ФСТ Гліб Каракулов, який втік із країни.

Ще крутіший проєкт

Видання зазначає, що зараз йде робота над наступним проектом для Путіна.

Окрім спортивного вагона, до бронепоїзда планується причепити ще й "вагон-зал із мультимедіацентром". У доповідній записці на ім'я заступника гендиректора РЖД Сергія Кобзєва зазначено, що вартість робіт становить орієнтовно 405,5 млн рублів.

Потяг Путіна
Джерело: The Insider

Також готується два вагони "люкс": в одному буде чотири купе та бар, у другому – шість купе. Орієнтовна ціна - 557,86 млн рублів за обидва вагони. 

Також у майбутньому планується побудувати два вагони-ресторани зі спецзв'язком для відпочинку та переговорів, вагон-зал за 490,9 млн рублів.

Усього спецсклад Володимира Путіна обійдеться бюджету як мінімум у 6,8 млрд рублів.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії