USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Катували, розстрілювали і закопували живцем: Прокуратура повідомила про підозру командиру окупантів, що звірствували на Чернігівщині

Окупанти розстріляли трьох братів і закопали їх, однак одному з них вдалося вижити
Окупанти Чернігівщина_1
Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Співробітники прокуратури заочно повідомили про підозру командиру одного з підрозділів Центрального військового округу ЗС РФ та російському військовому у вчиненні низки звірств на Чернігівщині. Про це інформує пресслужба Чернігівської обласної прокуратури.

Зокрема, окупанти підозрюються у вбивстві, незаконному утриманні та жорстокому поводженні з цивільними особами.

Деталі звірств

За даними слідства, 18 березня 2022 року російські військовослужбовці за наказом полковника командира ворожих військ, який мав позивний "Закон", незаконно ув’язнили трьох братів, один з яких раніше був учасником АТО/ООС.

Окупанти протягом чотирьох днів незаконно утримували чоловіків, постійно били та змушували підтвердити їх участь у знищенні техніки ворога. Один з братів, не витримавши катування, вказав на причетність до підриву колони, хоча не мав до цього жодного відношення.

Отримавши "зізнання", командир ворожих військ "Закон" 21 березня минулого року віддав своїм підлеглим, у тому числі іншому встановленому військовослужбовцю, наказ вбити цивільних осіб.

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

У цей же день російські військові розстріляли трьох братів, залишили їх тіла в ямі та закопали землею. Проте одному з них вдалось вижити й самостійно вибратись з місця поховання.

Допомогу в ідентифікації причетних до злочину військовослужбовців РФ надала громадська організація Truth Hounds, яка займається документуванням воєнних злочинів.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні засудили до довічного ув'язнення російського агента, який коригував удари РФ по Черкаській області. 

Також ми повідомляли, що Служба безпеки провела багатоетапну спецоперацію, унаслідок якої в Херсоні нейтралізовано підпільний осередок російської ФСБ.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні