USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Ізраїльських заручників можна обміняти на палестинських в'язнів, – очікування командира ХАМАС

Армія оборони Ізраїлю зауважує, що невстановлену кількість солдатів і цивільних взяли в заручники
терорист
Терорист з ХАМАС
Джерело: відкриті джерела

Ізраїльських заручників можна обміняти на палестинських в'язнів, припускає командир терористів ХАМАС. До того головний речник Армії оборони Ізраїлю, контрадмірал Даніель Хагарі підтвердив, що терористична група, бойовики якої від ранку завдали масованого ракетного удару по країні, захопила заручників. Також станом на 21:50 7 жовтня кількість загиблих перевищила 200 людей і, як очікується, буде зростати. Армія оборони Ізраїля зробила заяву, що атакувала військові об'єкти та оперативні штаби бойовиків ХАМАС у Секторі Гази, а в боях також були вбиті ізраїльські солдати, зокрема, в Міністерстві охорони здоров'я кажуть, що щонайменше 1 тис. 104 людини в Ізраїлі були поранені в результаті терористичної атаки в Газі, повідомляє Times of Israel.

Так, в інтерв’ю "Аль-Джазірі" заступник голови політичного бюро ХАМАС Салех аль-Арурі, називає наступ терористичної групи на Ізраїль "відкритою битвою", спрямованою на досягнення звільнення палестинського народу та його святих місць, згідно з уявленнями. "осквернення" Храмової гори в Єрусалимі, відомої для мусульман як комплекс Аль-Акса єврейськими віруючими під час свята Суккот.

"Ізраїль планує нав’язати невизначену "нову реальність" на місці спалаху після свята. ХАМАС неодноразово звинувачував Ізраїль у прагненні змінити статус-кво на святому місці як привід для насильства. Палестинські ув’язнені в ізраїльських в’язницях "ось-ось будуть звільнені", очікуючи звільнення ув’язнених із безпеки в обмін на десятки ізраїльських заручників, яких група, як повідомляється, захопила, включаючи як цивільних осіб, так і солдатів", каже аль-Арурі.

Водночас Армія оборони Ізраїлю зауважує, що невстановлену кількість солдатів і цивільних взяли в заручники.

Також аль-Арурі додає, що деякі ізраїльські заручники є "старшими офіцерами". І стверджує, що ХАМАС "не вбиває і не завдає шкоди мирним жителям, стверджуючи, що існують відеозаписи, які показують, як терористична група "гуманно" поводиться з мирними жителями". 

План терористів на етапи конфлікту

"У нас є план на всі етапи цього конфлікту: як на випадок запиту Ізраїлю про припинення вогню, так і на випадок продовження ескалації насильства. Ми готові до будь-яких варіантів. А ізраїльське наземне вторгнення було б "найкращим сценарієм" для ХАМАС", стверджує заступник.

Крім того, аль-Арурі також висловлює свою "надію та віру", що палестинці за межами Гази приєднаються до боротьби "для захисту Аль-Акси", особливо терористичних груп на Західному березі. Аль-Арурі вважається фактичним лідером ХАМАС на Західному березі.

"Ми вступили в цей бій не просто на кілька годин. Ми вступили в нього, знаючи, що будуть наслідки, і у нас немає іншого вибору, окрім як боротися з цим, щоб досягти наших високих цілей", – говорить ватажок.

І вказує, що ХАМАС спілкується з міжнародними та регіональними сторонами. Аль-Арурі натякає, що отримав пропозиції щодо посередництва. Також звинувачує США у наданні фінансової та військової допомоги Україні, але нехтуванні палестинцями.

Читайте також:
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики
Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану
Зброя РФ допоможе Ірану посилити захист від авіаударів Ізраїлю, – джерела Зброя РФ допоможе Ірану посилити захист від авіаударів Ізраїлю, – джерела