USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Ізраїль планує військову операцію для встановлення контролю над кордоном між Газою та Єгиптом, - ЗМІ

Терміни початку операції залежатимуть від переговорів з єгипетським урядом
Ізраїль військові ЦАХАЛ_3
Джерело: Міноборони Ізраїлю

Ізраїль повідомив Єгипту, що може почати військову операцію зі встановлення контролю над кордоном між Сектором Гази та Єгиптом. Про це повідомляє The Times of Israel.

За даними джерел видання, під час операції Ізраїль візьме під контроль прикордонний пункт "Рафах" і розмістить війська вздовж так званого Філадельфійського коридору, що розділяє Єгипет і Газу, а ізраїльські війська діятимуть на території Сектора Газа.

Водночас наголошується, що керівництво Ізраїлю ще не дало "зелене світло" на проведення операції, а терміни її проведення залежатимуть від переговорів з єгипетським урядом, який працює над укладенням нової угоди про заручників між Ізраїлем і ХАМАСом.

Новини за темою: ХАМАС втратив контроль над Сектором Гази

Ізраїль намагався розвіяти побоювання єгиптян, що операція може призвести до випадкової шкоди в Єгипті і що вона може порушити обмеження на розміщення військ у цьому районі, передбачені мирним договором 1979 року між країнами.

Водночас наголошується, що Єгипет відхилив пропозицію Ізраїлю про спільне патрулювання ізраїльськими військами єгипетського боку кордону, заявивши, що він працює над встановленням бар'єрів і посиленням спостереження в цьому районі.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що ЦАХАЛ збереже контроль над Сектором Гази після війни.

За даними ЗМІ, Ізраїль має намір нести "загальну відповідальність за безпеку" в Секторі Гази "на невизначений період" після закінчення війни проти ХАМАСу.

Читайте також:
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
ЦАХАЛ взяв під контроль палестинську сторону КПП ЦАХАЛ взяв під контроль палестинську сторону КПП "Рафах"
Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики
Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану