USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Зі 190 Bradley, які США передали Україні, знищено близько 10, – WP

Кілька десятків машин дістали ушкоджень різного ступеня
М2 Bradley
Джерело: відкриті джерела

10 зі 190 машин Bradley, які США виділили Україні у пакеті військової допомоги, знищені під час бою. Кілька десятків отримали руйнування різного ступеня. Багато з них були відремонтовані та повернуті на поле бою. Деякі з них мають бути відправлені до Польщі для більш серйозного ремонту. Про це пише The Washington Post із посиланням на джерела.

"Сполучені Штати виділили 190 Bradley, більш ніж половина з яких були доставлені до оперативних підрозділів в Україні, повідомив посадовець, який говорив на умовах анонімності через делікатність питання. Близько десятка Bradley було знищено, повідомив високопоставлений представник американського оборонного відомства", – зазначає видання.

Дані аналітичного сайту Oryx, який враховує втрату лише тієї техніки, щодо пошкодження якої є відео- чи фотодокази, свідчать, що ще кілька десятків машин дістали ушкоджень різного ступеня. Багато з них були відремонтовані й вже повернуті на поле бою. Деякі з них мають бути відправлені до Польщі для серйознішого ремонту.

Так, журналісти WP зафіксували у лісистій місцевості шість машин, які ремонтують, більшість із них були пошкоджені внаслідок вибуху мін.

Ремонт деяких машин може зайняти лише кілька годин. Водночас, за словами військових, з якими поговорило видання, вони відчувають брак запчастин для ремонту.

"Деякі машини є "донорами", тобто українці знімають з них придатні для використання деталі, щоб встановити їх на інші менш пошкоджені Bradley, а потім заповнюють "донорську" машину зламаними деталями, перш ніж відправити її на масштабніший ремонт на заводі в Польщі, – зазначають військові. 

Одна з перших перешкод для ремонту та повернення на фронт таких машин – недостатня кількість запасних частин, кажуть військові.

Високопоставлений співбесідник видання додав, що в багатьох випадках українці використовували машини саме так, як і вчили їх під час тренувань у Німеччині: комбіновані атаки, коли піхота, бронетехніка та авіація діють спільно.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров