USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

ISW: Україна може наносити удари по російським тилам

Військові аналітики впевнені, що Україна продемонструвала, що може гідно відповідати на удари
Енгельс
Джерело: Maxar

Збройні сили України здатні наносити удари по глибоким тилам Росії. До такого висновку дійшли аналітики американського Інституту вивчення війни.

У своєму свіжому звіті за 5 грудня вони зазначають, що удари по авіабазах "Енгельс-2" у Саратовській області та авіабазі "Дягілєво" в Рязанській області завдалі саме ЗСУ.

"ЗСУ завдали ударів 5 грудня по авіабазах "Енгельс-2" у Саратовській області та авіабазі "Дягілєво" в Рязанській області. І хоча шкода була відносно невелика, це демонструє здатність України бити по російських тилах. Можливо, це спроби зірвати російську ракетну кампанію ударів "щодо української інфраструктури", — йдеться у звіті.

Нагадаємо, Міністерство оборони РФ підтвердило, що 5 грудня по аеродромах "Дягілєво" та "Енгельс-2" Україною були нанесені удари з використанням безпілотників. Вночі 5 грудня безпілотник атакував аеродром "Енгельс" у Саратові. Дрон впав на злітно-посадкову смугу і пошкодив кілька літаків Ту-95. На аеродромі "Енгельс" базується російська стратегічна авіація, яка наносить удари по Україні. 

Також вибух стався на аеродромі поблизу Рязані. Там загорівся бензовоз: загинули троє людей, ще шестеро отримали поранення. 

 

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії