USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Іран представив модернізовану гіперзвукову ракету "Фаттах"

Вона здатна рухатися зі швидкістю 5,1 км в секунду з дальністю польоту 1,4 тис. км
Ракета Фатах Іран
Джерело: відкриті джерела

Іран представив модернізовану версію своєї гіперзвукової ракети "Фаттах" на військовій виставці, яка відбулася в університеті аерокосмічного підрозділу Корпусу вартових Ісламської революції у Тегерані. Про це повідомляє Al Jazeera.

Також на виставці продемонстрували нову версію безпілотників "Шахед" та модернізовану версію системи протиракетної оборони 9-Dey, здатну запускати снаряди малої та середньої дальності.

Зазначається, що Іран вперше представив ракету в червні, приєднавшись до клубу країн, які мають зброю, здатну долати великі відстані та мають високу маневровість. "Фаттах" здатна рухатися зі швидкістю до 15 махів (5,1 кілометра в секунду) з дальністю польоту 1,4 тис. кілометра.

Новини за темою: Росіяни продовжують будувати завод іранських БпЛА

Іран зменшив постачання дронів-камікадзе до Росії

Зараз Росія здатна самостійно виробляти декілька десятків аналогів "Шахедів" на місяць, розповіли у Головному управлінні розвідки. У військовій розвідці не фіксують активних постачань Ірану дронів-камікадзе "Шахед" Росії. Однак Тегеран все ще може відправляти Москві незначні партії готових БПЛА.

За даними ГУР, частково розпочались роботи на заводі в Єлабузі. Кремль планує на цьому підприємстві розгорнути масштабне виробництво БПЛА. Представник Головного управління розвідки Міноборони України генерал-майор Вадим Скібіцький пояснив, що на цьому підприємстві відбувається лише кінцева збірка дронів-камікадзе, так званих "Герань-2". Проте по Росії працюють й інші суміжні заводи, що поставляють комплектувальні для цих ударних БПЛА.

Раніше інший представник воєнної розвідки Андрій Юсов розповів, що зараз Росія здатна самостійно виробляти декілька десятків аналогів "Шахедів" на місяць.

"Ворог планував виробляти в місяць щонайменше 200 "Шахедів". Але в реальності виробляє менше. Російська Федерація почала тільки нарощувати виробництво і на сьогодні в основному це збірка з компонентів, які поставлені з Ірану", – уточнив він.

Нагадаємо, за даними Міжнародного агентства з атомної енергії, в Ірану достатньо урану, збагаченого до 60% чистоти для створення трьох ядерних бомб. Запаси іранського урану, збагаченого до 60%, зросли на 6,7 кг до 128,3 кг з моменту останнього звіту від 4 вересня.

Читайте також:
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає
За 2 місяці Росія скинула 20 авіабомб на Бєлгород і область, - британська розвідка За 2 місяці Росія скинула 20 авіабомб на Бєлгород і область, - британська розвідка