USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Ілон Маск планує перетворити соцмережу X на платіжний сервіс: Що це дасть користувачам?

На думку Маска, фінансові функції стануть доступними в X до кінця наступного року
Соцмережа X
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Ілон Маск планує перетворити соціальну мережу X на фінансовий центр, який буде "керувати всім, що пов’язано з грошима у житті". Медіамагнат очікує, що ці функції стануть доступними до кінця 2024 року. Про це передає видання The Verge.

Що отримають користувачі?

У розмові з працівниками X він сказав, що люди здивуються, "наскільки це потужно".

"Коли я кажу про платежі, то насправді маю на увазі все фінансове життя. Все, що стосується грошей, буде на нашій платформі. Гроші чи цінні папери, чи що завгодно. Це не просто надіслати $20 другові. Вам не знадобиться банківський рахунок", - цитують Маска у виданні.

Гендиректорка X Лінда Яккаріно зазначила, що компанія зможе "‎цілком" реалізувати можливість вже у 2024 році.

"Я буду вражений, якщо ми не розгорнемо це до кінця наступного року", - додав Маск.

У виданні кажуть, що наразі компанія працює над отриманням ліцензій на грошові перекази, щоб мати змогу пропонувати фінансові послуги по всій території США.

Маск вже повідомив співробітникам X, що він сподівається отримати ліцензії, потрібні компанії "протягом наступних кількох місяців".

Історія, довжиною у 23 роки

"Раніше американський бізнесмен вже заявляв про свої плани перетворити тоді ще Twitter на фінансовий центр. Він навіть перейменував соцмережу на честь свого онлайн-банку епохи дотком-буму X.com, який згодом став частиною PayPal", - додають автори.

Він стверджував, що платформа пропонуватиме високоприбуткові рахунки на грошовому ринку, дебетові картки, чеки та послуги позик, щоб дозволити користувачам "надсилати гроші в будь-яку точку світу миттєво та в режимі реального часу".

"Дорожня карта продукту X/PayPal була написана мною та Девідом Саксом фактично в липні 2000 року. І чомусь PayPal, коли він став eBay, не тільки не впровадив решту списку, але й фактично скасував купу ключових функцій, що є божевіллям. Отже, PayPal насправді є менш повним продуктом, ніж той, який ми придумали 23 роки тому", - сказав Маск під час внутрішньої розмови між працівниками X.

Перетворення соцмережі X на центр фінансових послуг безпосередньо пов’язане з метою бізнесмена зробити платформу "програмою для всього".

Чи все буде так просто?

Маску доведеться долати значні виклики, щоб досягти цієї мети. Один з них - переконати людей, для чого їм потрібна така платформа. Інший виклик - змусити їх довіряти платформі своє фінансове життя, зазначають у виданні.

Раніше ми повідомляли, що соцмережа X тестує нову платну версію. ЇЇ видали, аби знизити кількість спаму, маніпуляцій та активності ботів зокрема.

Наразі її тестують для нових облікових записів у мережі в Новій Зеландії та на Філіппінах.

Читайте також:
Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс "Дія. Канали"
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
Instagram оновлює алгоритм: Перевага буде в оригінального контенту Instagram оновлює алгоритм: Перевага буде в оригінального контенту
Telegram відновив раніше заблоковані українські чат-боти, серед яких – бот ГУР МОУ Telegram відновив раніше заблоковані українські чат-боти, серед яких – бот ГУР МОУ