USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

ГУР про запаси ракет у Росії: Те, що виробляють, те й витрачають

За даними розвідки, росіянам не вдається накопичити ракетний арсенал
ракета
Ілюстративне фото
Джерело: Defense Express

Росія не збільшила виробництво ракет, однак зберігає можливість використовувати ці ракети для масованих обстрілів України. Про це розповів заступник начальника ГУР МО Вадим Скібіцький у коментарі "Українській правді".

"Аналіз показав, і ми це розуміємо, особливо це показав 23-й рік, що тією кількістю, яка є на сьогоднішній день, Росія тільки здатна покривати ті витрати або застосування, які вона робить кожен день", – зазначив він.

За словами Скібіцького, у 2022 році, коли РФ почала завдавати масованих ударів, у них було від 900 до 1000 високоточних стратегічних ракет. Минулого року цей показник не змінився.

"Тобто, по суті... те, що вони виробляють, те вони і витрачають. Істотного приросту ми так і не побачили", – сказав представник ГУР.

Скібіцький навів приклад ракет Х-101, "Калібр", які з середини вересня ворог аж ніяк не застосовував. Тобто, за словами представника ГУР, понад три місяці росіяни їх накопичували, щоб поповнити свої запаси.

Нагадаємо, під час масованої ракетної атаки по Україні 2 січня росіяни застосували ракету Х-101, виготовлену вже в 4-му кварталі 2023 року.

Цей факт, на думку експертів, демонструє, що настільки тривала пауза в масованих ракетних ударах по Україні "справді була пов’язана саме з тим, що росіяни хотіли накопичити відповідний запас повітряних засобів нападу, необхідний для масштабної кампанії ударів".

Також в Білому домі заявляли, що Росія придбала у Північної Кореї балістичні ракети. Їх уже використовували для ударів по Україні. 

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат