USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

"Найцікавіше почнеться після вето": Політолог стосовно законопроєкту про "іноагентів" у Грузії

Сьогодні парламент Грузії ухвалив у другому читанні законопроєкт про "іноагентів"
Грузія_4
Грузія, протести проти закону про іноагентів
Джерело: відкриті джерела

Парламент Грузії в середу, 1 травня, ухвалив у другому читанні скандальний законопроєкт про "іноземних агентів". Про це повідомляє "Ехо Кавказу".

Законопроєкт підтримали 83 депутати, проти нього виступили – 23. Щоб документ став законом, йому ще належить пройти третє читання, а також підпис президента.

Водночас президент країни Саломе Зурабішвілі, яка дистанціювалася від політики правлячої партії "Грузинська мрія", пообіцяла накласти на законопроєкт вето, якщо його ухвалять у третьому читанні.

Раніше прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що голосування щодо законопроєкту в третьому, остаточному читанні, відбудеться за два тижні.

Найцікавіше почнеться після вето

За словами політологині-міжнародниці, ексрадниці голови Верховної Ради (2019–2021) Віри Константинової в ефірі "ТАК TV", найцікавіше почнеться, коли президент накладе на закон вето.

Як зазначають грузинські ЗМІ, у правлячої партії "Грузинська мрія" достатньо голосів, щоб подолати право вето.

Константинова наголосила на тому факті, що процес у Грузії відбувається на тлі виборів до Європарламенту.

"Тобто мені тут абсолютно здається раціональним сприймати цю ситуацію як можливість проросійських сил, або проросійськи налаштованих сил відновити контроль поки в Європейському Союзі відбувається виборчий процес, – це такий момент істини", – сказала вона.

Ситуація в Грузії

Як відомо, два тижні тому грузинський парламент ухвалив у першому читанні законопроєкт про "іноземних агентів", який грузинська опозиція називає проросійським. І справді, у РФ існує такий закон, за допомогою якого путінський режим придушує права інакомислячих.

Дуже багато громадян Грузії виявилися незгодні з такою ідеєю влади. Дії парламенту викликали хвилю протестів у Тбілісі. Учасники акцій закликають не голосувати за закон у другому читанні.

Новини за темою: У Грузії протестувальники проти закону про "іноагентів" знову вийшли на вулиці: Є сутички. Відео

Крім того, Європарламент ухвалив резолюцію щодо скандального закону про "іноагентів", який було ухвалено в Грузії в першому читанні. Там зазначили, що закон може стати каменем спотикання на шляху Грузії в європейську сім'ю.

Водночас частина європейських політиків заявили, що на тлі ухвалення цього закону Грузія віддаляється від вступу до Євросоюзу.

Більш детально про ситуацію в Грузії розповідаємо в нашому матеріалі Грузія над прірвою, яку викопали росіяни, або Той момент, коли грузинський Полішинель нарешті розкрив свій секрет.

 
Читайте також:
В Ізраїлі спалахнули протести після того як з'ясувалося, що ХАМАС убив шістьох заручників В Ізраїлі спалахнули протести після того як з'ясувалося, що ХАМАС убив шістьох заручників
В Індії тривають протести медиків через зґвалтування і вбивство стажерки: Що відомо про ситуацію В Індії тривають протести медиків через зґвалтування і вбивство стажерки: Що відомо про ситуацію
У Венесуелі тисячі людей вийшли на протести через оголошену перемогу Мадуро на виборах президента У Венесуелі тисячі людей вийшли на протести через оголошену перемогу Мадуро на виборах президента
В Албанії протестувальники закидали коктейлями Молотова будівлю уряду та мерії В Албанії протестувальники закидали коктейлями Молотова будівлю уряду та мерії