USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Генератори, тепловози та квитки у вагонах: Як працюватиме "Укрзалізниця" в блекаут

В "Укрзалізниці" не виключають зменшення частоти рейсів у випадку надзвичайної ситуації
Укрзалізниця
Джерело: відкриті джерела

"Укрзалізниця" не скасовуватиме рух потягів у випадку блекауту. Про це повідомив голова правління компанії Олександр Камишін.

"Ми не скасовуємо жодного поїзда, і ми їдемо. Всі наші вокзали освітлені, на всіх вокзалах є тепло, зв’язок та електроенергія. Так працюватимемо і далі", – сказав він.

В той же час зазначається, затримки поїздів неминучі під час блекауту.

Речниця пасажирського напрямку "Укрзалізниці" Анастасія Золотарьова в ефірі телемарафону поінформувала, що компанія на випадок довготривалих відключень електроенергії підготувала генератори для вокзалів та резервує потяги додатковими тепловозами.

"Що стосується приміського руху: електрички резервуються дизелями. Ми плануємо, що всі ключові напрямки в Україні будуть забезпечені пасажирським, залізничним сполученням. Можливо, рейси будуть здійснюватися не з тією частотою, як зараз", – сказала вона.

Квитки на потяги "Укрзалізниці" в разі блекауту можна буде придбати прямо у вагонах.

Крім того, в "Укрзалізниці" не виключають можливості зменшення частоти рейсів у випадку надзвичайної ситуації.

Також у разі блекауту на вокзалах України розгорнуть пункти обігріву "Фортеці незламності". Вони матимуть безперебійне електропостачання, пічки на дровах для обігріву, теплий одяг, інтернет через Starlink. Деякі пункти обладнанні дитячими зонами, місцями надання першої медичної допомоги й харчуванням.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії