USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

G7 обговорить чотири варіанти заборони на російські діаманти, – Reuters

Заборона G7 може значно вплинути на бізнес великих алмазних компаній у Бельгії, Індії та США
G7
Джерело: відкриті джерела

Представники країн "Групи семи" цього тижня обговорять чотири варіанти запровадження санкцій проти російських діамантів, покликані позбавити РФ важливого джерела доходу для фінансування війни проти України. Про це повідомляє Reuters.

Чотири пропозиції обмежень – від легкого саморегулювання до жорстких заходів щодо імпорту – підготували Бельгія, Індія, французька група ювелірної промисловості та Всесвітня алмазна рада. Їх будуть обговорювати на зустрічі технічних представників "Великої сімки".

"Заборона G7 завдасть серйозного удару по російському експорту алмазів, оскільки на країни G7 – США, Канаду, Японію, Німеччину, Велику Британію, Італію та Францію припадає 70% світового попиту на алмази. Однак це також вдарить і по пропозиції: Росія є найбільшим у світі виробником алмазної сировини, на частку якого припадає 30%", – йдеться у матеріалі. 

Головним завданням зустрічі буде юридичне узгодження процедури відстеження джерела товару, а також визначення санкцій за порушення правил.

"Якщо ми хочемо вкластися в термін до 1 січня, то в листопаді нам необхідно прояснити ситуацію", – заявило джерело, додавши, що якщо оберуть модель, яка потребує контролю з боку держави, то проходження закону займе більше часу.

Основні розбіжності між пропозиціями стосуються джерел надходження діамантів на ринки "Великої сімки", перевірки їхнього походження тощо.

Зазначається, що заборона "Групи семи" може значно вплинути на бізнес великих алмазних компаній у Бельгії, Індії та США. 

За словами дипломатичного джерела, G7 наразі веде інтенсивні технічні консультації щодо механізму відстеження походження алмазів.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні