USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Фонд гарантування готує до продажу один із найдорожчих лотів

13 лютого 2015 року НБУ визнав Златобанк неплатоспроможним
Златобанк
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

У системі Prozorro.Продажі 15 листопада відбудеться аукціон з продажу одного з найдорожчих лотів банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів. Про це повідомляє пресслужба Фонду.

Зазначається, що на торги виставлено пов’язані між собою та з акціонерами банку активи АТ "Златобанк". Початкова ціна лота – майже 10,6 млрд гривень.

До лота також включені активи, які частково перебувають у заставі Національного банку.

Зазначається, що у складі лота виставлено частку корпоративних прав у статутному капіталі ТОВ "Торгово-Логістичний Комплекс "Арктика", а також дебіторська заборгованість та права вимоги і майнові права за кредитними договорами, які укладені з суб’єктами господарювання і фізичними особами.

"Усі контрагенти, а відтак і включені до складу лота активи пов’язані між собою, зокрема, мають спільне забезпечення (нерухомість, порука ін.) за кредитами, спільних засновників та місцезнаходження позичальників", – додали в Фонді гарантування вкладами.

Забезпеченням за кредитами виступають об’єкти нерухомості у Києві та області, транспорт, обладнання, товари в обороті, а також майнові права на частку в статутному капіталі одного з позичальників.

Включені до складу лота активи вже неодноразово виставлялися на торги, але не знайшли своїх покупців.

Торги відбудуться за "голландською моделлю" аукціону на пониження ціни, під час якого початкова вартість лота автоматично покроково знижується. Далі відбувається етап закритих цінових пропозицій: інші учасники можуть запропонувати вищу ціну. Зрештою переможцем стає той, хто запропонував найбільше.

У Фонді гарантування звернули увагу, що на продаж виставлено права вимоги за кредитами, а не заставне майно. Тому переможець аукціону отримає право вимагати від боржника повернення коштів, зокрема шляхом звернення стягнення на заставне майно, у тому числі у судовому порядку. 

Що відомо про Златобанк?

Златобанк – колишній український банк, заснований у 2008 році, головний офіс розташовувався у м. Київ. Станом на 1 липня 2014 року загальні активи банку становили 7,909 млрд гривень, за їх величиною Златобанк займав 27-е місце серед усіх 173 банків України. Входив до другої групи "Великих банків" за класифікацією НБУ.

Станом на кінець 2013 року регіональна мережа Златобанку налічувала 69 дирекцій та відділень, з них 26 Регіональних дирекцій та 42 відділення. На кінець 2013 року клієнтами Златобанку були 115 тис. осіб. Банк був лідером в Україні з випуску платіжних карток системи American Express. Загальна кількість карток емітованих Златобанком, становила 102 тис. Чистий прибуток Златобанку у 2013 році склав 1,783 млн гривень.

13 лютого 2015 року НБУ визнав Златобанк неплатоспроможним та ввів у нього тимчасову адміністрацію. 15 травня того ж року НБУ ухвалив рішення про ліквідацію банку.

Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Готель Готель "Україна" у центрі Києва виставили на продаж: Початкова ціна стартує з понад мільярда гривень
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Уряд США дозволив проводити розрахунки з російськими банками. Тимчасове послаблення стосується сфери енергетики Уряд США дозволив проводити розрахунки з російськими банками. Тимчасове послаблення стосується сфери енергетики