USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Фінська компанія експортувала до РФ запчастини до вантажівок на мільйони євро

Багато експортованих деталей відповідають списку санкційних товарів
Офіс компанії HD-Parts в Вантаа
Офіс компанії HD-Parts в Вантаа
Джерело: Yle MOT

Фінська компанія HD-Parts із Вантаа успішно експортує вантажівки та запчастини до них у Росію на мільйони євро. Цю інформацію оприлюднили журналісти Yle MOT.

Зазначається, що HD-Parts спеціалізується на постачанні запасних частин для шведських вантажівок Volvo та Scania, й отримує їх безпосередньо від заводів у Китаї, Гонконгу, Тайваню й інших країн, а не від шведських автомобільних компаній, зазначено в розслідуванні.

Засновник і голова правління компанії Лассе Ліндквіст заперечив будь-яке порушення санкційних обмежень, стверджуючи, що митниця ретельно перевіряла і затверджувала всі постачання в Росію, і в нього є всі необхідні документи.

Редакція Yle МОТ вивчила перелік запчастин, вивезених HD-Parts в Росію, та зробила висновок, що багато деталей відповідають списку санкційних товарів. Експерт із санкцій Ерленд Бйордведт вказав, що HD-Parts може стати найбільшим постачальником запчастин для вантажівок у Росії в західному світі.

Помітно, що не лише запчастини, але й самі вантажівки Volvo та Scania вивозилися з Фінляндії в Росію. За період великої війни було доставлено декілька вживаних вантажівок, а також причепів інших марок. Ці поставки оцінюються в сотні тисяч євро.

Фінляндія може закрити всі пункти пропуску на кордоні з Росією

Раніше повідомлялося, що Фінляндія може закрити східний кордон із Росією. Якщо це станеться, недіючими будуть усі пункти пропуску між країнами. Таке рішення зумовлено зростанням кількості нелегальних мігрантів.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму
Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція