USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Фінляндія може закрити всі пункти пропуску на кордоні з Росією, – ЗМІ

Країна має 1300-кілометровий необгороджений кордон із РФ
Фінляндія

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

За потреби Фінляндія може закрити східний кордон із Росією. Якщо це станеться, недіючими будуть усі пункти пропуску між країнами. Про це заявив прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо, передає видання Yle.

При цьому, за його словами, Фінляндія має 1300-кілометровий кордон із Росією і він необгороджений.

"Сухопутний кордон відкритий як такий, але прикордонні пункти можуть бути закриті за необхідності відповідно до статті 16 Закону про прикордонну охорону", – додав Орпо.

Також він зазначив, що прохання про надання притулку можна подати в аеропорту Гельсінкі-Вантаа або в портах, але не на східному кордоні.

У виданні нагадали, що закон про прикордонну охорону у Фінляндії було реформовано влітку 2022 року.

Він дозволяє централізовано подавати заяви про надання притулку в певних пунктах пропуску на державному кордоні Фінляндії. Поправки до Закону про прикордонну охорону також передбачають гібридний вплив, що використовує міграційні потоки.

Нагадаємо, раніше цього тижня Фінляндія вирішила закрити сім пунктів пропуску на кордоні з Росією. Тоді зазначалося, що працюватиме лише один – "Рая-Йоосепі". 

Таке рішення було зумовлено зростанням кількості нелегальних мігрантів.

Читайте також:
Імовірне знищення російського ракетного корабля Імовірне знищення російського ракетного корабля "Циклон": Як його використовували окупанти?
Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів в кількох областях України, – DeepState Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів в кількох областях України, – DeepState
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, – ISW Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, – ISW