USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

До кінця року облгази Фірташа перейдуть в управління держави, – "Нафтогаз"

Наразі "Нафтогаз" уже перебрав управління у 13 з 26 облгазів Дмитра Фірташа
Дмитро Фірташ
Дмитро Фірташ
Джерело: відкриті джерела

Найбільш системні облгази, які належали підсанкційному олігарху Дмитру Фірташу, уже перебувають під контролем НАК "Нафтогаз України". Про це повідомив очільник "Нафтогазу" Олексій Чернишов в інтервʼю "Економічній правді".

За його словами, наразі "Нафтогаз" уже перебрав управління у 13 з 26 облгазів Дмитра Фірташа, і ця робота триває.

"Ми контролюємо більшу частину розподілу. Цей процес буде завершено до кінця поточного року", - запевнив Олексій Чернишов.

Він також додав, що будь-яка компанія, яка переходить у групу "Нафтогаз" вимагає інвестицій для своєї роботи.

Раніше "Нафтогаз" скасував понад 40 мільйонів премій керівникам на облгазах Фірташа.

Підозра Фірташу

25 травня Служба безпеки України повідомила про підозру ще двом керівникам облгазів в корупційній схемі підсанкційного олігарха Дмитра Фірташа і топменеджменту підконтрольних йому компаній. Про це інформувала пресслужба СБУ.

"Під час проведення комплексних заходів задокументовано злочинну діяльність ще двох посадовців, які причетні до розкрадання блакитного палива із газотранспортної системи України", – йшлося в повідомленні Служби безпеки України.

За даними слідства, фігурантами є голови правлінь АТ "Івано-Франківськгаз" і АТ "Сумигаз".

На підставі зібраної доказової бази керівникам окремих облгазів обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою або внесення відповідної застави, зокрема АТ "Закарпатгаз" - 169 млн грн, АТ "Хмельницькгаз" – 228 млн грн, АТ "Вінницягаз" – 186 млн грн, АТ "Львівгаз" – 155 млн грн та АТ "Дніпропетровськгаз" – 160 млн гривень.

Читайте також:
ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ
Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – "Нафтогаз"
Кабмін до серпня продовжив дію ПСО на газ для теплокомуненерго Кабмін до серпня продовжив дію ПСО на газ для теплокомуненерго
Росія атакувала українські сховища: Ціни на газ в ЄС одразу підскочили Росія атакувала українські сховища: Ціни на газ в ЄС одразу підскочили