USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Депутату, який підірвав гранати на Закарпатті, обрали запобіжний захід

Напередодні в лікарні помер один із постраждалих від вибухів
Підрив на Закарпатті
Джерело: Офіс Генерального прокурора

Депутату Сергію Батрину, який підірвав гранати в будівлі Керецьківської сільської ради на Закарпатті, обрали запобіжний захід. Про це йдеться в повідомленні Ужгородського міськрайонного суду.

За даними суду, сьогодні, 17 грудня, Батрину, відповідно до ухвали слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду, було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

У судовому засіданні сторона обвинувачення зазначила, що один із потерпілих від отриманих ушкоджень помер, і клопотала про обрання щодо підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

Сторона захисту та підозрюваний, за даними суду, проти задоволення клопотання прокурора не заперечували.

Підрив гранат у сільраді

Як відомо, депутат, який влаштував вибухи в сільраді, – представник "Слуги народу" Сергій Батрин.

Як пояснив місцевий журналіст Віталій Глагола, під час проведення сесії була дискусія про призначення та визначення умов оплати праці голови Керецьківської територіальної громади на 2024 рік.

Зазначимо, що сам Батрин на своїй сторінці у Facebook записував відео, в якому звинувачував очільника громади Михайла Мушка через ймовірні корупційні дії.

Внаслідок підриву постраждали 23 людини, включно з підозрюваним. Один з постраждалих помер у лікарні. 

Депутату повідомили про підозру в теракті, але після смерті людини правоохоронці можуть перекваліфікувати підозру на ч. 3 статті 238 про терористичний акт, який спричинив загибель людини.
Читайте також:
Упав за 12 км від Путіна: Стали відомі деталі перших застосувань українського дрона Упав за 12 км від Путіна: Стали відомі деталі перших застосувань українського дрона "Лютий"
Організатор Організатор "п'яних вечірок" Андрій Ярина вийшов з-під варти під заставу у 272,5 тисячі гривень
Засновник криптовалютної біржі Binance Чжао сяде у в'язницю на чотири місяці Засновник криптовалютної біржі Binance Чжао сяде у в'язницю на чотири місяці
У Росії до 25 років в'язниці засудили українця, звинувативши його в підпалі залізничного обладнання У Росії до 25 років в'язниці засудили українця, звинувативши його в підпалі залізничного обладнання