USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Теракт на Закарпатті влаштував депутат від "Слуги народу": Хто він і які мотиви міг переслідувати. Оновлено

Депутат неодноразово звинувачував голову товариства Михайла Мушка у корупційній діяльності
Підрив на Закарпатті
Джерело: Офіс Генерального прокурора

Депутат, який підірвав гранати під час засідання Керецьківської громади (Закарпатська область) – представник "Слуги народу" Сергій Батрин, повідомляє місцевий журналіст Віталій Глагола у своєму Telegram.

За його словами, під час проведення сесії була дискусія про призначення та визначення умов оплати праці голови Керецьківської територіальної громади на 2024 рік.

"За кілька хвилин до вибуху депутат Сергій Батрин сварився з колегами, що не можна під час війни виділяти сільському голові надбавку в 50% і щомісячну премію в 100% від окладу", – розповів він.

Глагола каже, що після цього Батрин втрутився в дискусію, заявивши: "Можна я скажу?". Потім депутат, "діставши з кишені куртки три предмети, кинув їх на підлогу, внаслідок чого пролунали три вибухи".

Зазначимо, що сам Батрин на своїй сторінці у Facebook записував відео, у яких звинувачував голову товариства Михайла Мушка через ймовірні корупційні дії.

Оновлено: 22:35.

За інформацією міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, депутат перед скоєним залишив удома записку.

Що відомо про потерпілих?

Як повідомляє Офіс генпрокурора, наразі відомо про 26 постраждалих. Усіх госпіталізували з ушкодженнями різного ступеня тяжкості, з них семеро – у важкому стані.

Сам фігурант перебуває в реанімаційному відділенні.

Прокуратура розпочала досудове розслідування одразу за двома статтями:

терористичний акт (ч. 2 ст. 258);
незаконне поводження з боєприпасами (ч. 1 ст. 263 КК України).

Більш детально про те, що сталося під час сесії Керецьківської сільської ради, розповідаємо за посиланням.

Читайте також:
Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар
В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми