USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Депутатам Київради загрожує 10 років тюрми за ухилення від військової служби, – ДБР

Підозру отримали чотири військовослужбовці
депутати Київради_1
Джерело: ДБР
 
Державне бюро розслідувань підозрює кількох депутатів Київської міської ради, які є військовослужбовцями, в ухиленні від військової служби. Їм може загрожувати до десяти років ув'язнення.

Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань

Так, підозру отримали чотири військовослужбовці однієї із військових частин територіальної оборони, троє з яких є депутатами Київради, а четвертий – помічником депутата.

Слідство стверджує, що вони впродовж року не з’являлися на військову службу. Натомість підозрювані оформили для себе відрядження до Київської військової адміністрації, вважають прокурори.

При цьому депутати навіть отримували грошове забезпечення із частини, де нібито проходили службу.

Чоловіків підозрюють в ухиленні від несення обов’язків військової служби, що вчинене групою людей за попередньою змовою – ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 28 Кримінального кодексу. Санкція статей передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі.

Наразі слідство ініціює клопотання про тримання підозрюваних під вартою.

Воєнний стан

Нагадаємо, що воєнний стан в Україні ввели через повномасштабну збройну агресію Росії. Це особливий правовий режим, що передбачає надання органам державної влади, військовому командуванню, військовим адміністраціям та органам місцевого самоврядування повноважень, необхідних для відвернення загрози.

У зв'язку з цим в Україні діє і загальна мобілізація. Це означає, що чоловіки від 18 до 60 років вважаються військовозобов'язаними, а отже припадають під призов до армії.

Верховна Рада продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні на 90 діб. Вони діятимуть щонайменше до 15 листопада 2023 року. 

Теги: ДБР
Читайте також:
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові
Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві
Військовим, які розстріляли патрульного на Вінниччині, оголосили про підозру у посяганні на життя правоохоронця, а також у дезертирстві Військовим, які розстріляли патрульного на Вінниччині, оголосили про підозру у посяганні на життя правоохоронця, а також у дезертирстві