USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Суд відправив керівництво комбінату олігарха Жеваго до СІЗО

Посадові особи комбінату протиправно заволоділи майже 400 мільйонами гривень
Полтавський комбінат Костянтина Жеваго
Джерело: ДБР

Печерський суд міста Києва відправив до СІЗО керівництво ПрАТ "Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат", а також посадовців фірми-прокладки, через яку відбувались махінації на підприємстві, що належить олігарху Костянтину Жеваго. Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Відповідно до рішення судді, усі шість підозрюваних мають перебувати в СІЗО з альтернативою внесення застави. Організатор махінацій має внести 60 мільйонів гривень, а решта — від двох до сорока мільйонів гривень.

Підозрювані переховувались від слідства, але їх затримали та доставили в суд під конвоєм, додали в ДБР.

Вручення підозри

Наприкінці червня ДБР спільно з іншими правоохоронними органами повідомили про підозру керівництву ПрАТ "Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат", що належить олігарху-втікачу Костянтину Жеваго.

Підозру повідомили керівництву правління комбінату, начальникам відділів, через які здійснювали фінансові оборудки підприємства, а також керівництву фірми-прокладки, через яку відбувалися махінації.

Слідство ДБР встановило, що посадовці комбінату протиправно заволоділи майже 400 мільйонами гривень від видобутку та подальшої реалізації корисних копалин державного значення без відповідних дозволів.

"Зокрема, топменеджмент продавав без відповідних дозволів щебеневу сировину, яка вироблялася з відходів, видобутих у кар'єрі корисних копалин. Готівка від продажу виводилася через конвертцентри та розподілялася між учасниками злочинної групи", – інформують у ДБР.

Правоохоронці провели 15 обшуків на території Києва, а також Харківської та Полтавської областей, в офісних приміщеннях і за місцями проживання топменеджерів ПрАТ "Полтавський ГЗК", фірмах-прокладках і підприємствах транзитно-конвертаційного сектора.

Уже шести особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене організованою групою в особливо великих розмірах) та ч. 3 ст. 209 (вчинення правочинів із майном, щодо якого фактичні обставини свідчать про його одержання злочинним шляхом, вчинене організованою групою в особливо великому розмірі) КК України.

До того ж

Державне бюро розслідувань спільно з АРМА працюють над поверненням зі Швейцарської Конфедерації арештованих понад 113 млн доларів на рахунках компаній, кінцевим бенефіціарним власником яких є екснардеп, акціонер банку АТ "Банк "Фінанси та Кредит" Костянтин Жеваго.

Читайте також:
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові