USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Через проблеми на флоті та у ВПК росіяни почали міняти назви субмарин, – Defense Express

У такий спосіб окупанти хочуть приховати проблеми з виробництвом
Атомний човен РФ Бєлгород
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Росіяни почали вдаватися до заміни назви субмарин. Причина цьому – проблеми на флоті та у ВПК окупантів. Про це пише Defense Express.

У виданні зазначають, що 31 січня 2024 року у стрій ВМФ РФ була прийнята дизель-електрична субмарина Б-586 "Кронштадт" проєкту 677 "Лада", введена до складу Північного флоту.

Проте, за інформацією Defense Express, після "помпезної церемонії" вводу в стрій флоту цей підводний корабель так і не покинув суднобудівне підприємство "Адміралтейські верфі" в Санкт-Петербурзі.

Тепер же на підводний човен "Кронштадт" почепили табличку з назвою "Санкт-Петербург".  У виданні вважають, що, ймовірно, росіяни зробили це для маскування факту, що на цій субмарині досі тривають дрібні доробки, навіть після формального вводу в стрій.

"Окремий парадокс полягає в тому, що назву "Санкт-Петербург" до цього моменту носив інший підводний корабель проєкту 677 "Лада", який взагалі опинився у "підвішеному" стані. Бо спочатку у квітні 2023 року росіяни заявили про намір списати "Санкт-Петербург", бо цей човен начебто дешевше утилізувати, аніж ремонтувати. Але на цей момент підтверджень тому, що рашисти почали утилізацію цієї субмарини – нема, натомість є твердження, що цей підводний корабель просто "виведений в резерв", – йдеться у матеріалі.

У публікації зазначають, що історія із підміною назв субмарин є доволі показовою в плані спроби "закамуфлювати" проблему того, що російські кораблебудівники замість потужного підводного човна здали проблемний корабель, який потрібно ще доопрацьовувати, а керівництво ВМФ РФ на це просто "закрило очі".

"Росіяни декларували, що субмарини проєкту 677 "Лада" стануть першими в їх флоті, що матимуть повітрянезалежну автономну силову установку, яка дозволятиме тривалий час перебувати під водою. Натомість це вийшли "класичні" дизель-електричні субмарини, роботи по яким зайняли дуже тривалий час – добудова того ж "Кронштадта" тривала взагалі 16 років", – додають в Defense Express.

У виданні також припускають, що ймовірно, наведена вище історія стала однією із причин, які привели до відставки екскомандувача ВМФ РФ Миколая Євмєнова, яка відбулась на тлі нездатності окупантів запобігти атакам українських кораблів-камікадзе на кораблі Чорноморського флоту РФ.

Раніше ми повідомляли, що українські морські дрони змушують російські судна з військовими вантажами із Сирії ходити через Балтійське море.

Читайте також:
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW
"Мінус" тральщик "Ковровец": Знищено ще один корабель Чорноморського флоту РФ
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам