USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Британські лорди відвідали вечірку посла Росії в Лондоні

За даними ЗМІ, вечірка, на яку прийшли 50 осіб, була 12 червня з нагоди дня Росії
лорди
Джерело: The Guardian

Двоє британських лордів Річард Балф і Роберт Скідельські відвідали вечірку у Лондоні, яку організував посол РФ у Великій Британії Андрій Келін. Про це повідомляє The Guardian.

За даними ЗМІ, вечірка пройшла 12 червня з нагоди дня Росії. Всього її відвідали 50 осіб, зокрема, співробітники посольства Росії, іноземні дипломати та кілька британців.

"Келін виступив на заході з промовою, в якій намагався виправдати вторгнення своєї країни в Україну. Зокрема, чиновник заявив, що для того, щоб нормально розвиватися, Росія повинна спочатку розібратися зі значними загрозами своїй безпеці. Посол також звинуватив Британію у великому стратегічному прорахунку через конфронтаційний підхід до Москви", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим, лорд Балф підтвердив Guardian, що був присутній на заході, де, за його словами, мав коротку розмову з російським військовим аташе. Балф вірить у те, що війна завершиться переговорами, і Україна віддасть частину своєї території Росії.

Водночас лорд назвав Україну "розваленою державою", яка нібито "була зібрана Сталіним і Черчиллем наприкінці Другої світової війни". І додав, що вважає Крим "безумовно російським", і що Москва нібито має законні претензії на Донецьк і Луганськ. Балф стверджує, що переговори мають стосуватися сухопутного коридору до Криму.

А Скідельські заявив, що виступає проти російського вторгнення в Україну, але прийшов на вечірку посла РФ, бо "хотів показати свою повагу і прихильність до російського народу в його національний день, особливо за цих обставин".

Лорд входив до складу ради директорів "РуссНефти" з 2016 по 2021 рік. Незабаром після початку вторгнення РФ в Україну Скідельські написав листа, в якому засудив цей крок, але також поставив питання, "чому Захід не пообіцяв, що НАТО не буде розширюватися на схід і не включить до свого складу Україну".

Санкції Великої Британії проти РФ

Уряд Великої Британії бере на себе повноваження зберігати санкції, запроваджені проти Росії, до виплати Україні компенсації. Про це оголосив міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі, пише The Guardian.

19 червня Лондон запровадив ініціативи, які дозволять британському уряду зберегти обмеження, змінивши їхні цілі на сприяння виплаті компенсацій Росією.

Раніше

Прем'єр країни Ріші Сунак заявив, що Велика Британія введе заборону на постачання російських алмазів та низки металів у межах нової хвилі обмежень. 

Крім того, до санкційного списку увійшли 86 осіб та організацій, пов’язаних з енергетичним, металургійним, оборонним, транспортним і фінансовим секторами Росії. 

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії