USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Борис Джонсон після виходу з парламенту писатиме для таблоїда Daily Mail

Колонка у Mail стане першим регулярним журналістським текстом Джонсона після того, як він відмовився від свого слота в Daily Telegraph у 2019 році
Джонсон
Джерело: відкриті джерела

Колишній прем'єр Великої Британії Борис Джонсон, який також пішов у відставку з посади депутата Палати громад, тепер займатиметься журналістикою. Політик писатиме колонку для таблоїда The Daily Mail, інформує Politico.

Так, Daily Mail анонсувало появу "нового ерудованого колумніста, який буде обов'язковим для читання у Вестмінстері та в усьому світі". Цей анонс видання опублікувало на першій сторінці з контуром майбутнього автора. Згодом у ЗМІ підтвердили, що писати для видання буде Борис Джонсон.

"Колонка Бориса, який відомий як один із найдотепніших і найоригінальніших письменників у цій галузі, з’являтиметься в Daily Mail щосуботи, а в п'ятницю ви зможете отримати попередній перегляд на MailOnline та The Mail+", – йдеться у повідомленні.


Джерело Politico заявило, що за написання колонки Джонсон заробить "дуже значну шестизначну суму". Колонка у Mail стане першим регулярним журналістським текстом Джонсона після того, як він відмовився від свого слота в Daily Telegraph у 2019 році. Проте редактори Mail, можливо, не дуже радіють новому колумністу, пише Politico.

Один із колишніх редакторів Джонсона розповів, що тексти експрем'єра незмінно були дуже жвавими та чистими, але здавав він їх не завжди вчасно. Окрім того, частою проблемою для редакторів у роботі з Джонсоном було переконатися, що він віддає найкращий матеріал газетам-конкурентам безплатно.

Новини за темою: Експрем'єр Британії Борис Джонсон відвідав Україну: Подробиці візиту

Вихід Джонсона з парламенту

Експрем'єр Великої Британії Борис Джонсон 9 червня оголосив про відставку з посади депутата Палати громад на тлі скандалу, пов'язаного з вечірками під час обмежень через пандемію COVID-19.

Ще торік друг України зізнався, що був на вечірці з напоями на Даунінґ-стріт у Лондоні у травні 2020 року під час жорсткого карантину, коли збиратися просто неба дозволяли лише в компанії до двох людей.

Опозиційна Лейбористська партія закликала Джонсона піти у відставку, а в парламенті почали розслідування. У своїй доповіді парламентський комітет заявив, що Джонсон навмисно й неодноразово вводив парламент в оману щодо вечірок. Комітет підтримав 90-денне відсторонення Джонсона від парламенту, але це покарання стало символічним, оскільки той сам пішов у відставку.

Журналістська діяльність Джонсона

Журналістську кар'єру Борис Джонсон розпочав з посади кореспондента-стажера в газеті "Таймс", але пропрацював там лише один рік. З газети його звільнили за фальсифікацію цитати його хрещеного батька Коліна Лукаса, який пізніше став віцеканцлером Оксфордського університету.

Певний період Джонсон працював у газеті Wolverhampton Express & Star, потім у 1987 році його взяли до The Daily Telegraph.

У Брюсселі працював кореспондентом і помічником редактора цієї газети з 1989-го до 1999 року.

З 1994-го до 1995 року Джонсон також був політичним оглядачем у газеті Spectactor, а з 1999-го до 2005 року – вже редактором.

Новини за темою: Київ – святе місце: Байден, Макрон, Джонсон і ще 30 західних лідерів, які були в Україні під час війни
Читайте також:
Родичі українських екснардепів, суддів та прокурорів володіють нерухомістю у Дубаї на понад 30 млн доларів Родичі українських екснардепів, суддів та прокурорів володіють нерухомістю у Дубаї на понад 30 млн доларів
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
"Надзвичайно небезпечний момент", – Кемерон про загострення ситуації на Харківщині
Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги