USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Білий дім: Новий пакет військової допомоги для України та Ізраїлю перевищить 2 млрд доларів

Його ухвалення відтерміновується через перепетії з обранням спікера Палати представників США
Білий дім
Білий дім, США
Джерело: Bloomberg

Білий дім планує виділити новий пакет озброєнь для Ізраїлю та України. Він буде значно більше ніж 2 млрд доларів, заявив радник з національної безпеки Сполучених Штатів Америки Джейк Салліван, повідомляє Reuters.

Він розповів, що президент Джо Байден найближчим часом проведе інтенсивні переговори з Конгресом щодо необхідності схвалення цього пакета.

Салліван додав, що саме через те, що конгресмени ніяк не можуть обрати спікера Палати представників, ухвалення законопроєктів відтерміновується.

За його словами, глава США розглядає бюджетний запит, що об'єднує допомогу Ізраїлю, Україні та, можливо, Тайваню для того, щоб підвищити шанси на його затвердження, оскільки деякі республіканці закликають урізати кошти для Києва.

Новини за темою: Білий дім: США мають достатньо ресурсів для одночасної підтримки і України, і Ізраїлю

Коментуючи питання щодо виділення 2 млрд доларів, Салліван наголосив, що цифра буде значно вищою.

"Ця цифра буде значно вищою за цю, але, як я вже сказав, вона, безумовно, включатиме необхідне військове обладнання для захисту свободи, суверенітету й територіальної цілісності України, а також для допомоги Ізраїлю в його боротьбі з терористичною загрозою", додав він.

До речі, державний бюджет України 11 жовтня отримав грант від Сполучених Штатів Америки у розмірі 1,15 млрд доларів через Цільовий фонд багатьох донорів Світового банку.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg